Clătitele americane sau „pancakes” nu au prea multe în comun cu cele românești, tradiționale. Delicioasele „pufoșenii” au la bază praf de copt și nu sunt pregătite pentru a fi rulate, ci servite ca atare cu topping-ul preferat. Există cu siguranță numeroase variante de a le pregăti însă cea mai simplă rețetă are la bază chefirul sau iaurtul grecesc.
Clătite americane pufoase cu iaurt în compoziție
De cele mai multe ori, americanii pregătesc aceste clătite pentru micul dejun. În România și nu numai, acestea sunt consumate ca desert sau gustare. Indiferent de ora la care sunt servite, acestea sunt extrem de delicioase. Cu toate că vin la pachet cu multe calorii, cu siguranța merită din plin un astfel de răsfăț pentru perioada de weekend. Pentru a pregăti clătitele americane cu iaurt sau chefir ai nevoie de :
- 300 grame de făină;
- 2 ouă;
- 250 ml iaurt grecesc sau chefir;
- 1 plic de praf de copt;
- Vanilie;
- Un cub de unt (30 grame maxim);
- 30 de grame de zahăr brun/alb;
- Unt pentru uns tigaia.
Topping : sos de caramel /ciocolată/ vanilie, după preferință, alături de fructele favorite.
Amestecă energic ouăle cu iaurtul, făina, untul topit, praful de copt. Adaugă zahărul și vanilia și continuă să amesteci până obții o compoziție omogenă.
Secretul celor mai pufoase clătite este ca acest aluat să stea la rece minim 30 de minute. Este ideal de altfel să îl prepari de seara, urmând ca abia a doua zi să treci la coptul clătitelor americane. Dacă nu ai posibilitatea aceasta și vrei un desert rapid, lasă compoziția la rece 10-15 minute.
Unge o tigaie cu unt și coace rând pe rând clătitele americane în funcție de mărimea dorită.
Acestea se pot face inclusiv în miniatură, putând fi servite alături de lapte, în locul clasicelor cereale.
Toarnă topping-ul preferat peste clătite și nu uita să completezi totul cu fructe proaspete.