Cu siguranță fiecare mămică este întotdeauna în căutarea unor soluții rapide atunci când vine vorba de timpul petrecut în bucătărie. Mai ales cele care nu beneficiază de ajutor cu bebelușul, astfel că trebuie să se descurce eficient, singure.
Variantele optime și sănătoase de mese echilibrate pentru bebeluși sunt, pornind de la 6 luni și chiar până la trei ani, piureurile.
Gustoase, cremoase și ușor de digerat, acestea sunt întotdeauna pe placul copiilor. Cele două rețete de mai jos sunt ideale pentru mesele zilnice ale juniorului tău.
Piure de morcovi cu pui
-Morcov 200 g;
-cartof 50 g;
-lapte 50 ml;
-unt 10 g;
-sare (opțional după 8 luni);
Morcovii bine spălaţi se curăţă, se taie felii, se pun într-o cratiţă, se toarnă peste ei o cantitate potrivită de apă clocotită. Se fierb alături de 2 cartofi mici, înăbuşit 30-40 min, adăugând din când în când apă, ca să nu se prindă. Cât sunt fierbinţi, se trec prin sită, se adaugă lapte (sau numai laptele) şi sarea.
Piureul de morcovi poate fi servit alături de carne fiartă de pui de țară, mărunțită cu ajutorul robotului de bucătărie.
Piure de spanac
-Spanac 300 g;
-cartofi 70 g;
-unt 10 g;
-lapte 100 ml, sare 2 g.
Se alege spanacul şi se spală în câteva ape, se pune într-o cratiţă şi se înăbuşă în zeama lui, fără apă, până se înmoaie (circa 15 min). Separat de fierb cartofii. Când spanacul s-a înmuiat, se trece prin sită sau se mixează alături de cartoful fiert, laptele, untul și sarea, opțională.
De asemenea, piureul de spanac poate fi oferit ca atare, sau ca garnitură alături de carne de pui, vită, curcan.
Este esențial să acorzi o atenție deosebită modului în care alegi să păstrezi piureurile. Cel mai indicat este să le pregătești în porții mici, pentru ziua în care sunt consumate. Reîncălzite, nu vor mai avea aceeași savoare, astfel că, bebelușii ar putea refuza gustul „nou” al acestora.