Reclamă

Legumele sunt recomandate a fi incluse în alimentația bebelușilor încă de la începutul diversificării. Poți „explora” mult în acest sens optând pentru diferite combinații de legume. Morcovi, cartofi, ardei, broccoli, dovlecel, dovleac, roșii, păstârnac. Lista poate continua în acest sens.

Poți opta pentru supele creme de legume sau pregătirea lor la cuptor:

Roșii umplute cu carne de vită /curcan

-Carne 60 g;

-ulei 15 ml;

-morcov 10 g;

-ţelină 15 g;

-albitură 15 g;

-roşii 75-100 g (2 bucăţi potrivite),

– verdeaţă 2-3 g;

-sare 1-2 g;

-iaurt 25 g;

-eventual brânză rasă 10 g.

Se trece carnea prin maşina de tocat, apoi se înăbuşă în ulei şi puţină apă, se adăugă verdeaţa tocată fin şi sarea şi se ţine pe foc, până ce lichidul scade complet.

Roşiile se spală, li se taie căpăcelul, se scobesc de miez cu o linguriţă şi se pun la scurs, cu gura în jos. Apoi se umplu roşiile cu carnea şi se ţin la cuptor 20 min, într-o tavă unsă.

Se pot servi cu iaurt şi, la copiii peste 1 an, cu brânză rasă deasupra. Fără brânză, se pot da copiilor de la vârsta de 9 luni.

Dovlecei umpluți cu carne de vită:

– Dovlecei 750 g;

-carne 360 g;

-orez 30 g;

-ou 1 buc;

-ulei 10 ml;

-mărar 15 g;

-supă de legume 300 ml,

-smântână 90 g (iaurt 150 g),

-sos alb dietetic sau sos de roşii 180 ml;

-sare 6-8 g.

Dovleceii se curăţă de coajă, se taie în două (dacă sunt mai mari), se scobesc de miez cu linguriţa.

Carnea se spală, se fierbe, şi după ce s-a răcit, se trece prin maşina de tocat. Se adaugă sarea, mărarul tocat fin, oul, 1/2 din ulei şi orezul, înăbuşit separat în restul de ulei şi puţină apă. Se frământă tocătura şi se umplu cu ea dovleceii, care se aşază unul lângă altul într-o cratiţă (cu capac) şi se mai înăbuşă la cuptor, în supă de legume sau apă. Când s-au înmuiat puţin, se adaugă sos alb sau sos de roşii şi se lasă încă 15 min la cuptor. Se servesc calzi, cu smântână sau iaurt deasupra.

Se pot da de la vârsta de 9 luni.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro