Dacă vrei să te bucuri de un desert plin de ciocolată, cu aromă puternică de rom, cu siguranță această variantă de salam de biscuiți te va cuceri. Cu siguranță acest răsfăț dulce le amintește multora de copilărie. Salamul de biscuiți poate fi ideal pentru o gustare în zilele obișnuite, dar va arăta spectaculos și pe mesele de sărbători.
Salam de biscuiți cu multă ciocolată:
Poți pregăti salam de biscuiți de post, cu aproape aceleași ingrediente, fiind la fel de gustos. Pentru această rețetă „de dulce” ai nevoie de următoarele ingrediente:
-500 grame biscuiți;
-200 grame unt;
-250 grame de rahat;
-nuci, fistic, migdale, alune după preferințe;
-100 grame de zahăr;
-1 cană de lapte (200 ml);
-coaja rasă de lămâie;
-un praf de sare.
Pune untul la topit la bain-marie sau folosește cuptorul cu microunde. Între timp, mărunțește biscuiții. Dacă optezi pentru robotul de bucătărie, oprește 10-12 biscuiți pe caee să îi rupi în bucăți mai mari și să-i adaugi în compoziție. Taie rahatul în cubulețe. Toarnă untul topit peste biscuiți alături de laptele călduț în care ai dizolvat zahărul. Adaugă cacao, coaja de lămâie rasă, esența de rom și praful de sare. Începe să amesteci până ajungi la o compoziție omogenă.
Pe o bucată de folie alimentară sau chiar pe hârtie de copt răstoarnă câte puțin din compoziție și oferă-i forma unei rude de salam. Rulează totul în folie și pune salamul de biscuiți la frigider pentru minim 3 ore.
Se porționează felii și poate fi servit alături de înghețată de ciocolată.
Salamul de biscuiți de post poate fi pregătit urmând aceeași pași însă înlocuind untul cu margarina pentru prăjituri sau chiar cu untul vegan. De asemenea în locul laptelui de vacă poate fi folosit cel de soia, de cocos, de migdale, cu același succes.
Dacă preferi varianta cu multă ciocolată. Topește o tabletă de ciocolată cu lapte și scufundă în aceasta jumătate din fiecare felie de salam de biscuiti.