Un pui crispy pregătit ca la carte va fi în mod clar adorat de toată lumea. Atât cei mici cât și cei mari deopotrivă, preparatul este în topul preferințelor. Multe persoane se feresc însă să consume puiul crispy de la restaurant. Totul din cauza modului acestuia de pregătire. De cele mai multe ori, acesta este prăjit în ulei, după ce a fost decongelat în prealabil.
Pui crispy la cuptor
Rețeta de pui cripsy se realizează foarte ușor cu puține ingrediente. De altfel, timpul de pregătire este unul mic. Pentru a pregăti deliciosul pui cripy la tine acasă ai nevoie de:
-500 grame piept de pui;
-1 pahar mare iaurt grecesc;
-o linguriță de muștar;
-boia de ardei;
-fulgi de porumb;
-sare, piper după gust.
Taie puiul în fâșii cât se poate de egale și presară peste ele sarea și piperul. Separat, amestecă iaurtul grecesc cu lingurița de muștar până obții o consistență cremoasă. Marinează puiul în amestecul respectiv. Este ideal ca puiul să stea în compoziția de iaurt minim o oră. Dacă preferi să pregătești puiul a doua zi, poți lăsa puiul la marinat și 24 de ore.
Iaurtul va frăgezi puiul astfel încât acesta va fi foarte moale la interior, și crocant la exterior datorită fulgilor de porumb.
După minim o oră, scoate puiul din marinada de iaurt și trece-l direct prin fulgii de porumb mărunțiți. Nu va fi nevoie ca puiul să fie dat prin ou. Așează rând pe rând fâșiile de pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și pune-o la cuptor la 200 de grade pentru 25 de minute.
Te poți bucura de cel mai fraged la interior pui crispy!
Sosul de usturoi poate fi de asemenea pregătit în casă. Pisează un cățel de usturoi și amestecă-l cu o lingură de maioneză și una de smântână grasă sau iaurt grecesc.