Cu siguranță dacă ai vizitat Londra ai gustat măcar o dată tradiționalul plumcake. Deși denumirea sună „pompos”, renumita prăjitură britanicilor este de fapt deliciosul chec. Poți pregăti această rețetă extrem de rapid, fără mult efort sau ingrediente complicate.
Rețeta de plumcake cu lămâie
Plumcake-ul britanicilor este diferit de checul românesc printr-un singur aspect. Cel tradițional românesc este mult mai pufos față de cel pregătit după rețeta englezilor. Astfel, dacă îți plac prăjiturile umede, mai puțin pufoase, această prăjitura se va număra printre preferatele tale.
Plumcake are în compoziție iaurt gras sau ricotta, în funcție de preferințe. În cazul acestei rețete, poți folosi cu succes ricotta.
Ai nevoie de :
-250 de grame de ricotta;
-100 de grame de făină;
-3 ouă;
-100 de grame de amidon;
-100 grame de unt moale;
-200 grame de zahăr;
-coaja rasă de la o lămăie;
-esență de vanilie;
-un praf de sare.
Peste ricotta adaugă ouăle, făina, amidonul, untul și coaja rasă de lămâie. Cu ajutorul unui mixer amestecă toată compoziția adăugând rând pe rând câte o lingură de zahăr. Este extrem de important să mixezi până când zahărul s-a topit.
Adaugă esența de vanilie și un praf de sare. Când întreaga compoziție are o consistență cremoasă toarnă totul într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt.
Un secret al bucătarilor în ceea ce privește rețeta de plumcake este să eviți formele din silicon. Acestea vor face ca întreaga compoziție să nu își formeze crusta specifică unui plumcake ca la carte.
Poți introduce prăjitura la cuptor la 180 de grade pentru 35-40 de minute. Este important să nu deschizi ușa cuptorului până la formarea crustei deasupra prăjiturii.
Plumcake se poate servi cu o cremă deasupra pregătită din frișcă lichidă și mascarpone. De altfel, prăjitura poate fi servită ca atare.
Este este desert ideal și pentru cei mici având la bază ingrediente de calitate. Dacă nu preferi aroma de lămâie o poți înlocui cu vanilie, ciocolată, caramel, etc.