Perioada diversificării este una extrem se importantă atât din perspectiva copilului care „gustă” diferite feluri de mâncare, dar și pentru mamă. Cu siguranță orice preparat nou agreat aduce un motiv de bucurie în plus pentru părinți. Trecerea de la forma piureurilor la alimentele oferite bucățele este recomandată a fi făcută între 8 și 10 luni. Toate preparatele care ajung în fața juniorilor de această vârstă trebuie să fie moale. Această rețetă de biscuiți cu miere este o idee excelentă de mic dejun sau de gustare.
Rețetă biscuiți cu miere
Mierea este un aliment alergen, astfel că aceasta se introduce treptat în meniul copilului, nu mai devreme de 8 luni. Dacă observi orice reacție adversă este ideal să te adresezi de urgență medicului.
Pentru această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente:
-miere 50 g;
-ouă 2 buc;
-smântână 150 g;
-unt 150 g;
-făină 400 g;
-praf de amoniac 5 g (1
370.
-sare 3-4 g;
-zahăr vanilat 1 plic.
Ouăle se bag cu mierea, iar ulterior se amestecă bine cu untul şi smântâna uşor încălzite.Peste acestea adaugă cu amoniacul şi sarea. Se presară făina şi se frământă un aluat potrivit de moale. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să se odihnească 20-30 min.
După timpul de odihnă al aluatului, întinde o foaie groasă de 1/2 cm. taie în dreptunghiuri nu prea mari, care se aşază într-o tavă, la distanta de 2-3 cm între ele şi se coc la foc mic.
Se pot da copiilor de la vârsta de 9 luni.
Biscuiții cu miere pregătiți în casă sunt ideali pentru a fi consumați ca atare. De altfel, cu lapte sau iaurt pot constitui un mic dejun excelent pentru copilul tău.
Beneficii miere:
Mierea este considerată un remediu natural împotriva răcelii. Aceasta poate întări imunitatea copiilor, fiind indicată consumului după 8-10 luni.Mierea amestecată cu polen este de asemenea indicată pentru întărirea organismului, însă pentru copii mai mari de 5 ani.