Reclamă

Cu siguranță nici o pâine din comerț nu poate fi comparată cu cea pregătită în casă. Mai ales dacă folosești tehnica bunicii de a o prepara. La această rețetă se adaugă un ingredient secret care te va ajuta să obții cea mai pufoasă pâine. Este vorba despre iaurt.

Rețeta de pâine de casă cu iaurt

Se spune că pâinea este alimentul de bază de pe mesele românilor. Conform unui studiu, un cetățean al țării noastre consumă în medie 98 de kilograme de pâine pe an. Dacă am trăi vremurile de odinioară în care efortul fizic era unul serios, la munca pământului, nu ar fi o problemă. Însă, într-o lume în care sedentarismul crește, un astfel de consum este destul de mare. La pachet cu această idee vine și faptul că pâinea din comerț conține numeroși aditivi care îngrașă.

Cea mai recomandată variantă de pâine pe care o poți consuma este cea pregătită în casă. Pentru o rețetă simplă în acest sens ai nevoie de :

-500 grame de făină;

-20gr de drojdie;

-3 linguri generoase de iaurt grecesc;

-200 ml apă călduță

-sare;

Cerne făina înainte de să te apuci de procesul în sine de preparare a pâinii. Dacă aceasta este aerată, în mod cert vei obține o pâine pufoasă.

Peste făină, adaugă iaurtul, drojdia dizolvată în apă alături de o linguriță de zahăr care o va activa. Adaugă apa călduță și un praf de sare. Începe să amesteci compoziția până la formarea unui aluat moale. În funcție de consistența lui vei observa dacă este nevoie să suplimentezi totul cu făină.

După 15-20 de frământat, lasă pâinea la crescut pentru 30 de minute, acoperită. După expirarea timpului,  împăturește aluatul astfel încât aerul să rămână în interior. Mai lasă totul la crească pentru alte 30 de minute. Pune pâinea în tava de copt, preferabil o oală de fontă și setează cuptorul la 190 de grade. Este necesar ca aceasta să se coacă la temperatură mică. Dupa 40 de minute la cuptor, te poți bucura de cea mai proaspată pâine.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro