Reclamă

Supa de pui cu tăieței este o variantă excelentă de a te alimenta nu doar în perioadele reci ale anului. Pregătită cu ingrediente de calitate, bio, aceasta este considerată un adevărat miracol pentru sănătate. Ideală atât pentru copii cât și pentru adulți, supa de pui cu tăieței îți poate asigura un aport nutritiv corect pentru masa principală a zilei.

Supa de pui cu tăieței de casă

Pentru a prepara supa de pui cu tăieței de casă ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 250-300 grame carne de pui de țară;
  • 2 morcovi;
  • O țelină mică;
  • Un păstârnac;
  • 1 ceapă;
  • Sare/piper.
  • Pătrunjel verde

Pune carnea de pui la fiert, asigurându-te că apa este cu minim două degete deasupra cărnii. Lasă la fiert totul preț de câteva minute până începe să se ridice deasupra apei spuma albă. Înlătură cu grijă spuma respectivă și pregătește legumele pentru a le adăuga. Curăța morcovul și taie-l în bucățele potrivite. Procedează la fel cu păstârnacul și țelina. Curăță ceapa și adaugă-o întreagă peste carnea din supă. Este ideal să lași ceapa doar câteva minute la fiert pentru a da gust. Odată ce aceasta de va fierbe, riști ca supa să devină tulbure din cauza acestei legume.

Scoate ceapa din supă și lasă restul legumelor și carnea la fiert pentru alte câteva zeci de minute.

Cum prepari tăiețeii

Deși multe persoane se feresc să îi pregătească în casă, tăiețeii sunt extrem de ușor de pregătit. Fie că îi tai manual sau cu ajutorul unei mașini speciale pentru paste, vor fi la fel de delicioși.

Sparge un ou și adaugă peste acesta 100 de grame de făină și puțină sare. Amestecă energic până formezi un aluat ușor de modelat cu mâna. Te poți ajuta de făină dacă acesta este lipicios. Întinde din el o foaie cât se poate de subțire pe care o rulezi ulterior. Vei avea la finalul procedurii exact aspectul unei rulade. Cu ajutorul unui cuțit ascuțit fin începe să tai fâșii subțiri.

Adaugă tăiețeii în supă și lasă totul la fiert pentru câteva minute. Presară deasupra pătrunjelul verde tocat mărunt.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro