Reclamă

Cum să faci clătite delicioase. Cine poate refuza o clătită cu ciocolată? Acest produs de patiserie clasic a devenit unul dintre preferatele românilor, cu rețete din ce în ce mai ușor de realizat și umpluturi originale și delicioase. O singură sticlă de plastic este tot ce aveți nevoie pentru o pregătire rapidă și eficientă. Vă spunem noi cum.

Dacă vă place să vă bucurați de clătite cu ciocolată, această rețetă este foarte ușor de făcut. Nu numai că ușurează toate etapele de pregătire, dar vă scutește și de grija curățeniei după ce ați gătit. Fiind neobișnuită, această metodă îi încântă și pe cei mici, care pot ajuta cu ușurință la prepararea ei.

Cum să faci clătite delicioase: Cum se fac clătite într-o sticlă?

Cu o simplă sticlă de apă, prepararea aluatului se poate face rapid, fără a folosi nici măcar unele dintre ustensilele obișnuite din bucătărie.

Sursa: Social media

Pentru a face această rețetă, veți avea nevoie de o sticlă de plastic simplă și de următoarele ingrediente

2 căni de lapte de vacă
2 ouă
2 linguri de zahăr brun sau fructoză
1 cană de făină de hrișcă
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
1 vârf de cuțit de sare (opțional)

Pentru început, deschideți o sticlă de plastic și, cu ajutorul unei pâlnii, turnați ușor făina de hrișcă. Apoi se adaugă zahărul brun, laptele, ouăle și uleiul de floarea-soarelui. La final, adăugați un vârf de cuțit de sare pentru a condimenta ușor gustul preparatului, dacă doriți.

Închideți sticla și agitați energic amestecul până când obțineți o pastă omogenă. Folosind aceeași sticlă, se toarnă aluatul direct într-o tavă antiaderentă ușor unsă cu ulei. Cu ajutorul unei spatule, întoarceți clătitele pentru a le găti pe ambele părți și, odată ce aluatul este auriu, puneți-le pe o farfurie dedicată pentru a le servi cu topping-ul ales.

Avantajele metodei de clătite „îmbuteliate”

Rețeta de clătite îmbuteliată are multe avantaje. Cu această metodă simplă și economică, nu este nevoie să scoateți mai multe ustensile de gătit. Un simplu pahar de sticlă sau de plastic este tot ce ai nevoie pentru a măsura ingredientele.

În plus, doar sticla de apă poate înlocui bătutul, mixerul, lingura și alte ustensile, ceea ce va limita riscul de stropire și va păstra blatul de bucătărie curat pe tot parcursul preparării. După ce ați făcut câteva clătite, puteți, de asemenea, să păstrați aluatul în sticla închisă în frigider și să îl scoateți a doua zi.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro