Reclamă

Propunerea pentru rețeta zilei de astăzi este una care cu siguranță te va surprinde – biscuiți crocanți cu lămâie. Această gustare este una ușoară și merge perfect cu o cană de ceai sau ciocolată caldă. Biscuiții au textura perfectă și o să ți se sfărâme în gură, iar gustul răcoros de lămâie o să balanseze perfect combinația. Papilele tale gustative o să fie în extaz.

Rețeta de biscuiți crocanți cu lămâie este una cât se poate de simplă. Ai nevoie de doar câteva ingrediente și un apetit deschis. Totul se prepară repede, iar timpul petrecut în bucătărie este minim. În cele din urmă rezultatul este spectaculos și s-ar putea să nu te mai poți opri din mâncat. Biscuiții crocanți cu lămâie dau dependență și o să vrei să îi împarți cu nimeni.

Rețeta zilei | Biscuiți crocanți cu lămâie. Gustarea care este gata în doar câteva minute
e-retete.ro

Ingrediente

  • 100 gr unt la temperatura camerei (80% grăsime)
  • 120 gr zahăr tos fin
  • 1 ou
  • 1 lămâie mică (coaja rasă și sucul cca 35 ml)
  • 250 gr faină albă
  • 1/2 plic praf de copt (5 gr)
  • câteva linguri zahăr tos
  • câteva linguri zahăr pudră

Mod de preparare

Pentru început vom pune în funcțiune mixerul și o să frecăm untul cu zahărul timp de câteva minute, aproximativ 3 minute. Ulterior se adaugă și oul, mixându-se acum la viteză mare până se încorporează. După asta se adaugă coaja și sucul de lămâie și se mixează până când totul devine omogen.

Ulterior se adaugă și făina amestecată cu praful de copt, iar de această dată mixerul de lasă deoparte. Totul se amestecă cu o furculiță până când toată făina este absorbită în aluat. Rezultatul trebuie să fiu un aluat ferm, nelipicios și care se poate modela ușor. Din acest aluat se formează bile de dimensiunea unei nuci. Veți obține 14 -15 astfel de bile pe care trebuie să le lăsați la frigider cel puțin 30 de minute.

După ce bilele s-au răcorit puțin se tăvălesc prin zahăr tos, apoi prin zahăr pudră și se așează într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se bagă la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade. Când biscuiții o să fie scoși din cuptor au o textură mai moale, însă după ce se răcesc devin crocanți.

Poftă bună!


Reclamă

Share.

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro