Pentru o gustare, o masă rapidă sau pentru a vă impresiona oaspeții, nimic nu se compară cu clătitele de cartofi. Puteți învăța cum să le gătiți rapid cu această rețetă ușoară.
Cartofii pot fi preparați în multe moduri diferite. Fie că este făcut piure, prăjit sau sub formă de chifteluță, cartoful este întotdeauna surprinzător. În doar câteva minute, vă puteți bucura de un fel de mâncare delicioasă.
Cum se prepară clătite de cartofi crocante?
Motivul pentru care cartoful este mai des în farfurie este că poate fi folosit în multe feluri: prăjit, pasat sau prăjit la tigaie. Se potrivesc foarte bine cu legume sau cu carne, ca garnitură. Bogat în vitaminele B și C, potasiu, fibre și antioxidanți, este un aliment complet și o sursă interesantă de carbohidrați complecși.
Pentru a face acest fel de mâncare ușoară. Veți avea nevoie de :
2 cartofi
3 linguri de făină
3 linguri de porumb conservat
Sare și piper după gust
Ierburi aromatice
Pentru început, spălați și decojiți cartofii înainte de a-i da pe răzătoare într-un bol. Se scurge cartoful ras, storcându-l cu mâna pentru a extrage tot lichidul. Apoi se adaugă porumbul (ingredientul nostru secret), ierburile aromatice și sare și piper după gust.
După ce ați amestecat, adăugați 50 de mililitri de apă până când obțineți o pastă omogenă și groasă. Se toarnă o cantitate mică de ulei vegetal pe o tigaie încinsă. Prăjește câte o lingură din amestec pe ambele părți până când obții chifteluțe aurii! Serviți cu sos alb (un iaurt în care ați adăugat o linguriță de suc de lămâie, chimen, paprika, praf de usturoi, ierburi aromatice, piper și sare după gust).
Poți folosi cartoful într-o altă rețetă sănătoasă
Aceste chiftele sunt perfecte pentru o gustare. Există și alte moduri de a găti cartofi pentru o masă sau o cină ușoară!
Ca și în cazul clătitelor de cartofi, ingredientele pentru această altă rețetă sunt ușor de procurat. Pentru a face acest fel de mâncare rapidă, veți avea nevoie de:
12 cartofi
100 de grame de brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi (puteți alege brânză de capră)
O lingură de muștar
Arpagic
sare și piper
Ulei de măsline extravirgin.
Primul pas este să preîncălziți cuptorul la 200°C. După ce se spală cartofii, se ung cu ulei de măsline și se înfășoară mai întâi în hârtie de copt și apoi în folie de aluminiu. Coaceți cartofii timp de 50 de minute. Puteți folosi vârful unui cuțit pentru a verifica dacă sunt bine fierte.
În continuare, se toacă arpagic și ceapa eșalotă. Într-un castron, amestecați muștarul, sarea și piperul, brânza de vaci cu conținut scăzut de grăsime, precum și arpagicul și eșalotul. După ce sunt fierți, se taie cartofii în două. Puneți sosul cremos înăuntru și savurați preparatul!