Gătitul puiului nu este întotdeauna ușor. Dacă este gătit incorect, puiul poate fi uscat sau supra gătit. Acestea fiind spuse, pentru a pregăti un pui fript bun, este suficient un singur ingredient. Descoperă secretul pentru a avea un pui crocant și fraged.
În bucătărie, fiecare are secretele sau sfaturile lui pentru a face anumite preparate delicioase. Acesta este cazul puiului fript. Într-adevăr, pentru a avea un pui care este atât crocant, cât și fraged, trebuie să folosești acest ingredient comun.
Care este secretul pentru a avea un pui crocant și fraged?
Dar adăugarea unui ingredient foarte neobișnuit a făcut cu adevărat diferența: bicarbonatul de sodiu. Încorporați o jumătate de linguriță din acest produs într-un amestec de praf de usturoi și praf de ceapă (boia și ierburi aromatice opțional) pe care îl amestecați cu puiul timp de 1 oră înainte de a-l băga la cuptor.
De ce funcționează? Deoarece bicarbonatul de sodiu este alcalin, crește pH-ul pielii de pui, rupe legăturile peptidice și accelerează procesul de rumenire, ceea ce înseamnă că aripioarele au devenit mai maronii și mai crocante mai repede. Singura problemă este că bicarbonatul de sodiu are o aromă intensă și neplăcută atunci când este folosit în cantități mari, așa că asigurați-vă că folosiți cel mult o jumătate de linguriță per pui.
Care sunt celelalte sfaturi pentru a avea un pui fraged și bine rumenit?
Folosește ulei de măsline pentru a avea un pui fraged
Pentru a frăgezi carnea de pui, este indicat să folosești ulei de măsline. Acest lucru va preveni uscarea puiului în timpul gătirii. Pentru a face acest lucru, scufundați o pensulă cu peri în ulei de măsline și periați carnea de pasăre. În timpul gătitului, nu uitați să-l ungeți în mod regulat cu un strop de ulei de măsline, pentru a preveni uscarea pulpei. Nu abuzați de această grăsime, pentru a nu obține un pui foarte gras.
Folosiți făină și unt pentru a rumeni puiul
Pentru că puiul tău fript să fie un succes, nu uitați să îl acoperiți cu unt înainte de a-l găti. Se presară apoi puțină făină peste pui, pentru ca pielea să capete o culoare aurie. Rețineți că dacă nu aveți unt, puteți turna puțin lapte peste pui, înainte de a presăra făina. Laptele înmoaie în mod eficient carnea de pasăre.