Reclamă

Această supă necesită ingrediente de bază, dar dă o aromă uimitoare.

Dacă aveți un cap de conopidă în frigider, probabil că aveți tot ce aveți nevoie. Această supă de conopidă este acompaniamentul perfect pentru salate și sandvișuri.

Această supă tradițională de conopidă se va potrivi cu aproape orice alte arome de toamnă sau iarnă. Inclusiv dovlecei, varză de Bruxelles și verdeață precum rucola și kale. Te va încălzi fără să te îngreuneze!

Ingrediente

Pixabay

1 conopidă cu cap mediu.

1 morcov mediu, tocat.

1/4 cană țelină tocată.

2-1/2 căni de apă.

2 lingurițe de bulion de pui sau 1 cub de bulion de legume.

3 linguri de unt.

3 linguri de făină universală.

3/4 lingurita sare.

1/8 linguriță piper.

2 căni de lapte 2%.

1 cană brânză cheddar mărunțită.

1/2 până la 1 linguriță sos de ardei iute, opțional.

Direcții

Într-un cuptor olandez, combinați conopida, morcovul, țelina, apa și bulionul. Se aduce la fierbere. Reduce caldura. Acoperiți și fierbeți timp de 12-15 minute sau până când legumele sunt fragede (nu se scurg).

Într-o cratiță mare, topește untul. Se amestecă făina, sarea și piperul până se omogenizează.

Adăugați treptat laptele. Se aduce la fierbere la foc mediu. Gătiți și amestecați 2 minute sau până se îngroașă. Reduce căldura. Se amestecă brânza până se topește, adăugând sos de ardei iute dacă se dorește. Se amestecă în amestecul de conopidă.

Cum se îngroașă supa de conopidă?

Această rețetă cere să se amestece făina și untul pentru a face un roux, care va îngroșa supa frumos. Dacă cauți o textură și mai groasă, scoateți 2 căni de supă, faceți-o piure în blender și apoi adăugați piureul înapoi în oală.

De asemenea, puteți face această supă fără gluten folosind amidon de porumb ca agent de îngroșare. Omiteți făina și untul și faceți o suspensie amestecând 2 linguri de amidon de porumb în lapte înainte de a o adăuga în cratiță.

Cum remediați supa fadă de conopidă?

Creșteți aroma acestei supe de conopidă cu câteva stropi de sos iute sau cu o stropire de fulgi de ardei roșu zdrobiți. Creșterea piperului negru cu ¼ de linguriță și utilizarea unui cheddar îmbătrânit și ascuțit îl va aduce, de asemenea, la un nivel superior. Încercați să completați supa cu aceste crutoane de casă pentru și mai multă aromă și textură.

Supa de conopidă îngheață bine?

Supele pe bază de smântână și lactate, cum ar fi această supă de conopidă, nu se îngheață foarte bine – pot căpăta o textură granuloasă după ce au fost congelate. (Iată supe care se îngheață bine.)

Pentru cele mai bune rezultate, serviți imediat această supă de conopidă pentru a-și prezenta textura catifelată și aroma bogată. Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a folosi resturile, adăugați puțin pui sau șuncă gătită tăiată cubulețe și serviți-o peste un cartof copt pentru o masă bogată și delicioasă.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro