Desigur, există multe tehnici de a face clătite. Dar, astăzi, vom scoate în evidență secretul patiserului francez Albert Chambon, care folosește un ingredient neașteptat. Descoperă rapid acest truc original pentru a pregăti cele mai bune clătite.
Aflați totuși că o porție conține aproximativ 200 de calorii, în funcție de umplutură și de aluat. Prin urmare, clătitele din grâu integral rămân cea mai bună opțiune. Pe lângă carbohidrați, vei beneficia de fibre, care ajută la stabilizarea zahărului din sânge.
Care este acest ingredient special folosit de acest patiser?
Desigur, există diverse sfaturi ale bunicii pentru a pregăti clătite bune , dar haideți să descoperim împreună celebra rețetă specială a bucătarului Albert Chambon.
Când vrea să-și impresioneze familia cu desertul preferat din copilărie, bucătarul își pregătește clătitele folosind un ingredient nebănuit: berea. Da, da, ai citit bine. Folosește 200g de făină, 1 ou, 100g de zahăr, un praf de sare, aproximativ 350ml de lapte, 200g de nuci, 50ml de miere, puțin ulei, zahăr pudră… și 50ml de bere.
Cum face diferența această băutură alcoolică? Nu, contrar credinței populare, berea nu va „ridica” aluatul, dar mai ales va împiedica uscarea clătitelor tale și va oferi o textură mai ușoară. Ca bonus, drojdia va oferi această latură moale foarte apreciată de marii gurmanzi.
Metoda de preparare nu este deloc complicată. Această rețetă cu nuci și miere este rapidă, în doar trei pași simpli.
- Amestecăm faina cu ouăle, zahărul, sarea și adăugam laptele treptat, până obținem un amestec omogen.
- Apoi, turnați berea și câteva picături de ulei. Clătitele tale vor fi moi și deloc uscate.
- Pentru umplutură, adăugați nucile într-o tigaie fără ulei. Lasă-le să se răcească, apoi amestecă-le cu mierea.
NB : ce bere ar trebui să folosesc? Uită-te de cea prea picantă sau amară, mai bine optezi pentru o bere albă, pe bază de grâu sau cu fermentație joasă.
Cum să împiedici clătitele să se lipească de tigaie?
Acesta este cel mai mare dezavantaj la prepararea clătitelor. Credem că am adunat toate ingredientele pentru a pregăti aluatul perfect, dar acum ajunge să se lipească în tavă. Fie că faci o rețetă simplă de clătite, fie cea cu bere menționată mai sus, există un truc care te va ajută să le răsturnești mult mai ușor în tigaie, fără să se lipească.
Iată metoda dovedită: adăugați 50 g de unt (un cub) la 500 ml de aluat. Amestecați bine toate ingredientele înainte de a începe să gătiți. Untul nu numai că va împiedica clătitele să se lipească, dar ca bonus va da un gust deosebit clătitelor. Și nu uitați să ungeți suficient toată tavă.