De cele mai multe ori, este greu să îi mulțumești pe toți, atunci când vine vorba de capitolul dulciuri, dar există rețete care sunt pe gustul tuturor, așa cum este cazul tortului alb cu nucă de cocos.
Rețetă pentru tort alb cu nucă de cocos
Ingrediente
Pentru aluat:
- 150 g făină albă
- 50 g fulgi de cocos
- 2 linguriţe praf de copt
- 1 praf de sare
- 100 g unt
- 150 g zahăr
- 4 ouă
- 100 ml lapte de cocos din conservă
- esenţă de vanilie
- ulei, pentru uns
Pentru cremă:
- 250 g unt
- 500 g cremă de brânză
- 250 g zahăr pudră
- esenţă de vanilie, după gust
- 200 g fulgi de cocos
Mod de preparare:
Pentru început, se încălzește cuptorul la 180 de grade, iar mai apoi se amestecă într-un vas untul scos dinainte de la frigider cu zahărul. Amestecul își va dubla volumul, iar mai apoi se adaugă ouăle și se mixează încă două minute.
Ulterior, se toarnă laptele de cocos și esența de vanilie. După ce amestecul este omogen, se completează cu restul ingredientelor: făina, fulgii de cocos, praful de copt și sare. Cu ajutorul unei spatule, se omogenizează, ca mai apoi să fie pus într-o formă rotundă și se lasă la cuptor.
Dacă nu știi cât timp trebuie ca desertul să fie lăsat la cuptor, poți face testul scobitorii. Se lasă blatul la răcit, ca mai apoi să fie scos din formă și tăiat în trei foi.
Cât timp blatul se răcește, poate fi pregătită crema. Este nevoie de unt, cremă de brânză, esența de vanilie și zahăr pudră. Se amestecă bine aceste ingrediente, iar mai tortul poate fi asamblat.
Se pune prima foaie peste care se adaugă o parte din cremă, se continuă cu a doua foaie, încă un strat de cremă și ultima foaie, peste care se pune restul amestecului făcut din unt și crema de brânză. Ulterior, se decorează tortul cu fulgi de cocos și se lasă câteva ore la rece.