Conopida este o legumă ieftină, bogată în potasiu, minerale și vitamine, inclusiv vitamina C, care întărește sistemul imunitar, și vitamina B9, esențială pentru reînnoirea celulelor.
Această legumă este, de asemenea, foarte săracă în calorii, iar conținutul său ridicat de fibre o face un aliat pentru o bună digestie.
Pentru a schimba tradiționalul blat de pizza, iată o varianta originala si crocantă sub formă de pizza: simplă, sănătoasă și fără gluten!
Ingrediente necesare pentru această rețetă:
Crusta de conopidă
- 300 g de conopidă
- 125 g brânză mozzarella rasă
- 30 ml parmezan proaspăt ras
- 30 g făină de năut
- 1 ou
- 1/2 linguriță oregano uscat
- 1/4 linguriță fulgi de ardei mărunțiți
- 1/4 linguriță pudră de usturoi
- Ulei de măsline
Topping
- 125 ml (1/2 cană) sos de roșii de casă sau cumpărat din magazin
- 100 g (1 cană) brânză mozzarella rasă
- 25 g (1 cană) rucola
- 8 roșii cherry, tăiate la jumătate
Pregătirea crustei de conopidă
- Așezați grătarul în fundul cuptorului. Preîncălziți cuptorul la 220°C. Tapetați o foaie de copt cu hârtie de copt. Ungeți hârtia.
- Într-un robot de bucătărie, măcinați conopida în bucăți mici de mărimea boabelor de griș. Puneți semințele de conopidă într-o cârpă curată și răsuciți pentru a elimina cât mai multă apă din legume. Puneți conopida bine uscată într-un castron mare.
- Adăugați restul ingredientelor, cu excepția uleiului, și amestecați bine cu o spatulă sau cu mâinile.
- Cu ajutorul mâinilor, întindeți amestecul de conopidă pe foaia de copt pentru a forma un disc de aproximativ 28 cm în diametru și 5 mm Ungeți partea de sus a crustei de conopidă cu ulei. Coaceți timp de 17 până la 20 de minute sau până când crusta este maro aurie.
- Scoateți crusta din cuptor. Glisați ușor hârtia cu crusta pe un grătar, apoi puneți grătarul pe foaia de copt. Acoperiți crusta cu sos de roșii și brânză. Continuați să gătiți în cuptor timp de 8 minute. Peste pizza se împrăștie rucola și roșiile cherry.