Suntem la jumătatea anotimpului răcoros și este momentul perfect pentru o supă cu dovleac. Se prepară foarte simplu și este bună de savurat alături de toată familia.
Mirosul de dovleac este specific anotimpului de toamnă, astfel că preparatele în care este inclus nu trebuie să lipsească. Supa crema este o mâncare delicioasă, fiind pe placul tuturor. Nu este nimic mai simplu decât legumele coapte, apoi date prin blender, care vor avea un gust incredibil.
Rețeta de mai jos este perfectă pentru toată lumea, inclusiv pentru gospodinele ocupate ce nu au timp de nimic.
Ingrediente
- 1 dovleac pentru copt
- 1-1.5 litrii jumate supă de legume
- 2 cepe albe
- 70 ml ulei de măsline
- 3 crenguțe cimbrișor
- 6 căței de usturoi
- 1/2 linguriță nucșoară
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 150 ml apă de cocos
- 100 gr bacon afumat cuburi
- 1 linguriță fulgi de chili
- 2-3 lingurițe semințe de dovleac
- sare
- piper
Mod de preparare
Dovleacul se curăță de coajă și se taie în bucăți. Se condimentează bine cu cimbru proaspăt, sare, piper și ulei de măsline. Uleiul este extravirgin pentru un gust și mai deosebit.
Ingredientele se amestecă bine, apoi se transferă totul într-o tavă împreună cu șase căței de usturoi. Vor merge toate în cuptor pentru 45 de minute la 190 de grade Celsius.
Separat, într-o oală se vor căli două cepe care au fost feliate anterior timp de 6-7 minute. După ce s-a copt dovleacul, se va adăuga și el alături de usturoiul copt și se acoperă cu supa de legume și deasupra laptele de cocos.
Dacă nu aveți supă de legume se poate pună și apă. Se fierbe timp de 10 minute, se condimentează cu nucșoară, scorțișoară și piper, după gustul fiecăruia.
Când a trecut timpul, se dă totul prin blender până se obține o pastă cremoasă. Pentru un gust și mai aromat, se poate prăji puțin bacon afumat și se așează deasupra alături de semințe de dovleac, fulgi de chilii și ulei de măsline.