Piureul de cartofi este un preparat de bază al bucătăriei românești, fiind ușor de preparat. Cu toate acestea, uneori este criticat pentru că este lipsit de gust și astfel ezităm să-l servim. Descoperiți un ingredient care va face piureul să fie foarte gustos.
Se spune adesea că piureul este o rețetă simplă și totuși nu este atât de ușor să faci un piure cremos și gustos. Iată câteva secrete pentru că acesta să fie gustos.
Pentru gătit, trucul marilor bucătari este să gătească cartoful cu coajă în apă clocotită cu sare. Odată gătiți cartofii, nu trebuie să-i amestecați niciodată, ci să-i zdrobiți cu mâna cu un zdrobitor de cartofi sau cu o furculiță așa cum făceau bunicile noastre pentru a nu se lipi.
Acum tot ce trebuie să faci este să adaugi lapte și unt. Atenție: laptele trebuie să fie fierbinte pentru a se încorpora bine și a crea o textura fină. Și faimosul ingredient care schimbă totul atunci? Ei bine, acum este momentul să vi-l dezvăluim: pentru a adăuga puțină aromă preparatului tău, adaugă niște brânză, iar papilele gustative se vor simți răsfățate.
Câteva rețete originale de piureuri
Când spunem piure de cartofi, ne gândim adesea la cartofi și totuși piureul de cartofi nu este apanajul acestei legume. Se poate face din ingrediente diverse.
Piure de țelină cu nucșoară : Aveți grijă să alegeți țelina proaspătă, albă și fermă. Curățați și tăiați țelina și cartofii cubulețe mici în cantități egale, rumeniți-i în unt, acoperiți cu 40 grame de smântână proaspătă, condimentați și fierbeți la foc mic aproximativ 20 de minute. Amestecați preparatul. Mai apoi se presară nucșoară.
Piure de dovleac: Alege un dovleac ferm, care nu este prea mare. Tăiați-l cubulețe și gătiți 20 de minute cu un cățel de usturoi și sare într-o cratiță cu apă. Puteți adăuga și cartofi. Se amestecă apoi cu unt și smântână proaspătă sau lapte de cocos. Adaugă condimentele la alegere: un praf de nucșoară, scorțișoară, chimen sau 4 condimente. Se presară cu alune de pădure sau migdale zdrobite pentru a servi.