Pui cu legume și vin este alegerea ideală dacă brei să îți surprinzi musafirii sau chiar familia. Rețeta este una simplă, dar de efect, iar gustul și mirosul vor aduce multă plăcere.
Dacă urmează să pregătești o cină pentru cei dragi și încă nu ai nicio idee, inspirația poate veni din rețeta de mai jos. Puiul este pe placul tuturor, iar legumele folosite sunt în cantități mici. Dacă îți dorești, poți să mărești cantitatea, să scoți sau să adaugi, totul ține doar de tine și de inventivitate.
Un pas important este să nu uiți de condimentarea cărnii, ierburile oferindu-i o savoare specială, dar și un gust demențial. Timpul de preparare este unul redus și ai nevoie doar de o tigaie și o spatulă cu care să-ți faci treaba.
Ingrediente
- 6 buc șolduri de pui
- mix ierburi aromatice ( cimbru, rozmarin, busuioc, oregano )
- 20 ml ulei de măsline
- 2 buc medii de ceapă
- 2 ardei kapia
- 150 g roșii
- un pahar vin alb sec
- sare și piper
Mod de preparare
Puiul se condimentează cu ierburile aromatice, sare, piper și uleiul de măsline. El se va pune într-o tigaie pe foc până se rumenește pe ambele părți.
Apoi urmează să fie scos din tigaie. În aceeași tigaie în care a rămas grăsimea puiului se sotează ceapa și ardeiul timp de patru minute.
Se vor adăuga și roșiile, apoi întoarcem puiul rumenit, îl punem peste legume și turnăm un pahar de vin alb deasupra.
Totul se acoperă cu un capac și se lasă pe foc timp de 35 de minute. Urmărim din când în când să nu se ardă legumele pe fundul tigăii. Astfel că mai amestecăm ingredientele și nu uităm de ele.
Când vedem că totul este gata, iar aromele s-au întrepătruns, se oprește focul. La final se adaugă usturoiul pisat dar și pătrunjelul care a fost tocată anterior. Deasupra se mai pot adăuga câteva semințe de susan.