Reclamă

Nimic nu este mai delicios decât o oală satisfăcătoare de Ribollita.

O supă toscană clasică care este făcută cu fasole albă, legume și pâine. Fă-o pe plită sau pe aragazul tău. Și veți iubi aromele italiene bogate, datorită câtorva ierburi și puțină magie de parmezan! Ribollita, este o supă toscană de fasole albă clasică, copioasă (tocană) cu legume, îngroșată cu pâine.

De obicei, este asezonată cu câteva ierburi (proaspete sau uscate). Iar în această rețetă, un produs secret suplimentar de aromă: coaja de parmezan!

Cuvântul „ribollita” se traduce din italiană prin „refierte”. Deoarec această supă a fost de obicei făcută prin fierbere restul de fasole și supe de legume a doua zi, adăugând bucăți de pâine veche pentru o tocană mai groasă și mai sățioasă.

Ingrediente

Pixabay

1 ceapă mare.

3 morcovi medii.

2 tulpini de țelină.

8 căței de usturoi.

2 ciorchine de varză.

1 bucată mică de parmezan cu coajă.

1 28 oz. cutie roșii întregi decojite.

½ pâine de pâine de țară (aproximativ 10 oz).

⅓ cană ulei de măsline extravirgin, plus mai mult pentru stropire.

Sare cușer.

1 14 oz. cutie de fasole.

¾ linguriță fulgi de ardei roșii.

Pregătirea

Așezați un grătar în mijlocul cuptorului. Preîncălziți la foc mediu-mare. Este timpul să vă pregătiți legumele! Veți face un mirepoix, care este doar un cuvânt francez elegant pentru combinația de ceapă, morcovi și țelină tocate, care formează baza de aromă pentru o mulțime de mâncăruri europene. Mai întâi, tăiați 1 ceapă mare în jumătate prin rădăcină. Curățați și aruncați pielea. Tăiați mărunt și transferați într-un castron mediu.

Spălați, curățați și tăiați 3 morcovi medii. Tăiați în jumătate (sau în sferturi pe lungime dacă sunt mari), apoi tăiați în cruce în bucăți mici. (De asemenea, puteți tăia morcovii în monede dacă nu vă deranjează bucățile mai mari de legume în supă.) Adăugați a castrona cu ceapa.

Tăiați 2 tulpini de țelină în cruce în bucăți de ½”. Adăugați în bol cu ​​restul de mirepoix.

Zdrobiți și curățați 8 căței de usturoi cu dosul cuțitului. Dacă vreuna dintre ele rămâne mai mult sau mai puțin intactă după acea zdrobire inițială, dă-le o altă bătaie bună cu spatele cuțitului, astfel încât să se deschidă cu adevărat și să înceapă să se despartă. Adăugați și în bol.

Îndepărtați tulpinile din 2 ciorchine de varză toscană și aruncați-le. Spălați dacă sunt murdare sau chiar vă pasă să spălați legumele, apoi rupeți frunzele. Lăsați deoparte.

Aroma

Tăiați coaja dintr-o bucată mică de parmezan. Puneți deoparte. Puneți 28 oz. conserve de roșii și sucurile lor într-o strecurătoare pusă într-un castron mediu. (Aveți nevoie de acel bol pentru a colecta sucul, pe care îl veți folosi mai târziu – nu-l aruncați!) Stoarceți roșiile și zdrobiți-le cu mâinile în timp ce le lăsați scufundate în lichidul lor, astfel încât să nu stropească.

Rupeți ½ pâine de pâine de țară crosta în bucăți de 1½”.

Se încălzește ⅓ cană de ulei extravirgin într-un cuptor olandez mediu sau o oală grea la foc mediu. Adăugați vasul de mirepoix și 2 lingurițe. sare și gătiți, amestecând ocazional, până când legumele se înmoaie, dar nu se rumenesc, 8-10 minute.

Ridicați sita plină cu roșii și dați-i câteva shake-uri pentru a îndepărta orice lichid. Adăugați roșiile (dar nu sucuri!) și gătiți, amestecând ocazional, până când o parte din cruditatea este gătită, aproximativ 10 minute. Oferirea acelor solide de roșii șansa de a se carameliza înainte de a adăuga lichidul înapoi ajută la adăugarea multă aromă tocanei. (Rețineți: rezervați sucurile, le veți folosi!)

În timp ce roșiile se gătesc, scurgeți și clătiți 14 oz. conserve de fasole cannellini în strecurătoarea pe care tocmai ați folosit-o, apoi adăugați în oală împreună cu coaja de parmezan, sucuri de roșii, ¾ linguriță. fulgi de ardei roșu și 4 căni de apă. Aduceți la fiert.

Amestecarea este importantă

Adăugați în două adaosuri, amestecând des și lăsând să se ofilească între ele. Adăugați aproximativ o treime din pâinea ruptă (nu este nevoie să măsurați) și gătiți, amestecând ocazional, până când este acoperit și încălzit, încă aproximativ 5 minute. Gustați și ajustați condimentele.

Este posibil ca imaginea să conţină: mâncare, farfurie, masă, castron, tocană, curry, plantă şi bol cu ​​supă

Se ia de pe foc. Puneți bucățile de pâine rupte rămase deasupra tocanei. Stropiți generos cu ulei de măsline. Transferați oala la cuptor și coaceți tocană până când se grăsește, clocotește, iar pâinea este maro aurie deasupra, 10-15 minute. Turnați tocana în boluri, stropiți cu generozitate ulei de măsline și radeți mult parmezan peste.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro