Reclamă

Fursecurile sunt extrem de populare mai ales în America, dar au căpătat și la noi influențe mari. Multe persoane le iubesc fiindcă au un motiv extrem de bun, sunt delicioase indiferent de context. Ele se prepară foarte simplu, iar rețeta de mai jos îți va demonstra acest lucru. 

Ileana Sterp prepară fursecurile cu ciocolată pentru fiica sa, Carla. Micuța se bucură de un desert foarte mult și mai ales, sănătos. Ingredientele sunt mai curate și sunt făcute direct de mama sa. Nu trebuie să uităm că cei mici au nevoie de ceva dulce ocazional.

Rețeta de fursecuri cu ciocolată este o alternativă excelentă pentru cele cumpărate. Făcute în casă sunt mult mai delicioase, mai ales că se pune multă iubire în prepararea lor. Ingredientele sunt puține, mai ales că principalul ingredient este cocosul, o alternativă mult mai sănătoasă.

Ai nevoie de puțin timp la dispoziție pentru pregătire, iar, dacă ai vreun copil prin preajmă, îl poți implica și pe el. Cu siguranță îi va plăcea această activitate și se va simți foarte bine.

Ingrediente

  • 250g făină
  • 180g zahăr de cocos
  • 50g ulei de cocos
  • 70ml lapte de cocos
  • 120g ciocolată neagră mărunțită
Pixabay

Mod de preparare

Prima dată se începe cu încălzirea cuptorului la 190 de grade. Se topește uleiul de cocos și se pune deoparte să se răcească câteva minute.

Separat, se va amesteca făina cu zahărul foarte bine. Peste ele se va pune făina, zahărul, uleiul de cocos răcit și laptele de cocos. Se amestecă foarte bine până se obține compoziția pentru fursecuri.

Urmează acum bucățile de ciocolată și se formează câte o bilă de compoziție cu ajutorul mâinilor. În tavă se pune hârtie de copt, apoi bilele formate. Nu uita să lași distanță între ele de câte 2-3 cm.

Se pune tava la cuptor pentru zece minute. Dacă nu ești sigur că sunt gata, poți încerca testul cu scobitoarea. După ce le scoți din cuptor, ele se vor mai întări și vor fi bune de consumat.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro