Atunci când alegem să gătim fel și fel de preparate uscate, cum ar fi șnițelele de pui, carnea pe grătar și multe alte exemple, avem nevoie bineînțeles de un dressing pe cinste. Și ce poate fi mai bun decât un sos de usturoi? După ce vei vedea această rețetă, vei renunța cu siguranță să-l prepari pe cel clasic sau să optezi pentru cel de la KFC, ori din magazine.
Rețetă de sos de usturoi cremos și aromat
Pentru a prepara acest sos de usturoi, ai nevoie de câțiva căței de usturoi, după gust, 50 ml de lapte, 100 ml de ulei, sare și piper. Ei bine, tot ce trebuie să faci este să pui cățeii de usturoi într-un vas mai înalt, de tipul unei căni gradate. Toarnă apoi laptele și puțin câte puțin, uleiul. Blenduiește totul cu un blender, vertical până când obții o pastă cremoasă. Adaugă la final sare și piper după gustul tău. Rezultatul este demențial, conform spuselor internautei care a publicat această rețetă pe TikTok. Tu l-ai încerca?
@soranamaria26 Trebuie sa incerci acest sos de usturoi?#foryou #foryoupage #viral #retetesimple #retete ♬ original sound – Sorana Maria
Alte rețete delicioase pentru un sos de usturoi ca la carte
INGREDIENTE:
- o căpățână de usturoi
- 70-100 ml de ulei
- un praf de vegeta
- sare
- piper
- 3-4 picături de oțet
- un sfert de linguriță de muștar
- 1 gălbenuș
- o lingură de smântână
Mod de preparare:
- Curățați cățeii de usturoi și capetele mici de deasupra.
- După ce ați curățat usturoiul, aveți nevoie de un blender pentru a mixa cățeii cu sare până când veți obține o pastă fină și cremoasă.
- Adăugați picăturile de oțet împreună cu muștarul.
- Nu uitați să puneți uleiul treptat, la fel ca la maioneză.
- Se condimentează și se adaugă apoi smântâna.
- La final, mixați din nou compoziția. Va ieși ceva de senzație! Poftă bună!