Dacă ai rămas în pană de idei, următoarea rețetă îți va veni în ajutor. Pentru un prânz sau o cină este alegerea perfectă și extrem de delicioasă. Iată cum se prepară renumitele ciocănele de pui, într-o variantă reinterpretată.
Andreea Corb este un blogger culinar foarte cunoscut, mai ales pe rețeaua de socializare, TikTok. Aceasta prepară o mulțime de rețete, mai simple sau mai complicate, dar un lucru este sigur, toate sunt foarte gustoase și arată într-un mare fel.
Ciocănelele americane sunt preferate de multe persoane. Poate că și tu ai mâncat, de-a lungul timpului. Uite o variantă reinterpretată cu piure de cartofi care va fi pe placul tuturor. Ingredientele folosite sunt la îndemâna oricui și se găsesc în orice bucătărie.
Ingrediente
- Pulpe
- Cartofi
- Fulgi de porumb
- Sare
- Piper
- Boia
- Cașcaval
- Un ou
- Pesmet
- Făină
CITEȘTE ȘI: Rețeta zilei / Rețeta de clătite cu brânză preferată de Andreea Bănică
@andreeacorb O rețetă delicioasă? #familiademâncăcioși #bucatariaandreeicorb #amuzant #recipe #recipes #recipesoftiktok #food #yummy #tasty #cluj #romania #mancare #mancaredelicioasa ♬ Party In The U.S.A. – Miley Cyrus
Mod de preparare
Prima dată se curăță cartofii și se taie cubulețe pentru a fierbe mai ușor. Se pun la fiert în apă cu sare într-o oală încăpătoare. Când sunt gata, cartofii se zdrobesc și se lasă deoparte.
Pulpele se spală și se pun la fiert, adăugându-se puțină apă peste ele. După ce s-au fiert, carnea se scoate de pe pulpe cu ajutorul unui cuțit, dar se păstrează oasele. Bucățelele obținute se mărunțesc cât mai mici.
În amestecul se cartofi se pune porumb, cașcaval și sare., piper, boia. Urmează acum asamblarea ciocănelelor.
Pe un pat din cartofi se va pune carnea și osul, apoi se „împachetează”. Se dau prin ou, pesmet și făină, apoi merg la prăjit. Când se rumenesc înseamnă că sunt gata și bune de mâncat.