Reclamă

Această rețetă cu lămâie este pufoasă, acidulată și atât de ușor de făcut de la zero!

Fiecare mușcătură din această prăjitură extrem de moale și plină de aromă proaspătă de lămâie. Iar glazura ușoară de lămâie de deasupra te va prinde după o singură mușcătură. Dacă vă place pâinea cu lămâie Starbucks, atunci vă va plăcea această rețetă delicioasă, care este făcută complet de la zero în mai puțin de 10 minute.

INGREDIENTE

Pixabay

1/2 căni de făină universală.

1/2 linguriță praf de copt.

1 lingură coajă de lămâie.

1/2 linguriță sare.

1/2 cană unt nesarat, temperatura camerei.

1 cană de zahăr granulat.

2 ouă mari, la temperatura camerei.

1 linguriță extract de vanilie.

2 linguri suc de lamaie, aproximativ 1/2 lămâie.

PENTRU SIROP:

1/4 cană suc de lămâie, aproximativ 1 lămâie.

3 linguri de zahăr pudră.

PENTRU GLAZURĂ:

1 cană de zahăr pudră, cernut.

1,5 linguri suc de lamaie.

1 lingură lapte.

INSTRUCȚIUNI

Preîncălziți cuptorul la 350°F (177°C). Ungeți o tavă de 9×5 inchi (sau 8×4 inci).

Într-un castron mediu combinați făina, praful de copt, coaja de lămâie și sarea. Pus deoparte.

În vasul unui mixer cu suport prevăzut cu accesoriul cu paletă (sau folosind un mixer electric), cremă untul și zahărul împreună la viteză medie-mare până devin palid și pufos, aproximativ 4-6 minute. Răzuiți părțile laterale ale vasului după cum este necesar.

Cu mixerul în funcțiune la viteză mică, adăugați ouăle pe rând, apoi amestecați extractul de vanilie și sucul de lămâie. Bateți la viteză medie-mare până se combină.

Cu mixerul la mic, adăugați aproximativ o treime din amestecul de făină și amestecați până aproape se omogenizează, apoi adăugați jumătate din zară și amestecați până se omogenizează. Repetați cu încă o treime din amestecul de făină și apoi cu ultima jumătate de zară, terminând cu ultima treime din făină. Se bate până se încorporează.

Răzuiți aluatul în tava de pâine pregătită și coaceți timp de 45-55 de minute până când tortul este maro auriu și o scobitoare iese în mare parte curată, cu doar câteva firimituri umede. Timpul de coacere variază, așa că fii cu ochii pe al tău.

Lasam prajitura la racit aproximativ 15 minute in tava. Amestecați sucul de lămâie și zahărul de cofetă pentru siropul de lămâie. Răsturnează cu grijă tava de pâine și transferă tortul pe un grătar de răcire, apoi unge siropul pe tort cât este încă cald. Lăsați tortul să se răcească complet.

Când prăjitura s-a răcit, combinați toate ingredientele pentru glazură, începeți cu 1 lingură suc de lămâie și lapte și adăugați zeama de lămâie rămasă după cum este necesar. Glazura trebuie să fie groasă și să nu curgă. Se toarnă glazură peste tort și se lasă să se usuce înainte de servire.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro