Cel mai delicios preparat atunci când nu avem chef să petrecem prea mult timp în bucătărie este șnițelul de pui. Se prepară rapid și reprezintă o masă copioasă. Însă, știai care sunt secretele unor șnițele fragede și pufoase, fără a fi prăjite, ci doar coapte în cuptor? Hai să vedem!
Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara șnițele fragede și suculente la cuptor
- 700 g piept de pui
- 500 ml apă rece
- 15 g sare
- 350 g fulgi de porumb
- 100 g făină
- 20-30 g ulei
- piper proaspăt
- 2-3 linguri de lapte sau apă
Secretele care fac ca șnițelele la cuptor să nu iasă uscate
- Pieptul de pui nu se bate, dacă vrei ca șnițelele să iasă fragede și suculente.
- Pieptul doar se taie în părțile mai groase și trebuie să fie mai gros decât un șnițel tradițional, căci la cuptor va fi expus unei căldurii mult mai mari, decât cea la tigaie.
- Dacă bucata de carne este mai subțire, automat aceasta se va usca.
- Se introduc bucățile de carne în lichidul pe care deja știți să îl compuneți, apoi se acoperă și se păstrează la frigider aproximativ 20 de ore.
- Alt secret este temperatura de coacere. Cuptorul se preîncălzește la 220 de grade Celsius.
Cum se prepară
Se pregătește tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Se strivesc apoi fulgii de porumb pentru a-i transforma în pesmet. Se trec bucățile de piept de pui prin compoziția lichidă plus fulgii de porumb. Nu folosim pesmetul clasic, deoarece acesta nu va căpăta aceeași culoare la cuptor, precum o capătă atunci când este prăjit în ulei. După ce le așezați în tavă, stropii fiecare bucată e piept de pui cu puțin ulei. Verificați după 20 de minute dacă șnițelul mai este roz în interior. În caz contrar, acesta este gata. Acum puteți servi un șnițel fraged, suculent și auriu! Poftă bună!