Te-ai săturat de rețelele clasice pe care le-ai făcut în mod repetat? Stroganoff cu viță și tăiței poate fi o idee inedită pentru tine. Este o mâncare consistentă și perfectă pentru un prânz sau o cină în familie. Ingredientele, cât și modul de preparare se găsesc în cele ce urmează.
CITEȘTE ȘI: Rețeta zilei / Cum poți face un pui cu sos de ciuperci. Îți vei da pe spate familia
Ingrediente
- 600 g carne de vită ( antricot, pulpă sau ceafă )
- mix condimente după plac și o linguriță plină de muștar
- 250 g ceapă roșie sau albă
- 1 lingura rasă de făină
- 300 g smântână
- 1-2 căței de usturoi și pătrunjel
- Tăiței sau paste
Vezi această postare pe Instagram
Mod de preparare
Prima dată se taie carnea de vită fâșii, la fel cum este prezentat în videoclip. Se va pune într-o tigaie cu unt, condimente, două frunze de dafin și boabe de muștar. Ea se lasă pe foc până se rumenește.
Se toacă și ceapa mărunt și se adaugă peste carne, fiind lăsată 2-3 minute. Se acoperă totul cu 500 de ml de apă și se pune un capac deasupra. Acestea vor rămâne pe foc timp de 50-60 de minute să se înăbușească. Din când în când se amestecă pentru a nu se lipi.
Între timp se pun la fiert și pastele sau tăițeii într-o oală cu apă și un praf de sare. Ei se vor pregăti conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Când s-a înăbușit, iar lichidul în plus s-a evaporat, se adaugă făină și amestecăm foarte bine pentru a nu se forma cocoloașe. Se mai pune 100 ml de apă fierbinte, smântână, usturoi, pătrunjel și se mai lasă pe foc timp de 3-4 minute.
După ce s-a gătit, se lasă să se răcească puțin și se combină cu pastele sau tăițeii gata făcuți.