Castronul de budincă de orez caldă este ca o îmbrățișare reconfortantă într-o zi întunecată și tristă.
Este parfumat, cremos, dar nu prea bogat, subtil dulce și ușor de adaptat dispoziției tale. Indiferent dacă ai chef de un strop de scorțișoară sau de niște stafide plinuțe și mestecate.
Și este cu adevărat una dintre cele mai ușoare budinci pe care le puteți face vreodată, începând cu o listă scurtă de ingrediente de bază de bucătărie și un număr infinit de moduri în care o puteți personaliza. Iată cum să faci cea mai ușoară budincă de orez, una pe care o vei folosi din nou și din nou.
Ce este budinca de orez?
Budinca de orez este pur și simplu orez gătit în lapte îndulcit. Pe măsură ce orezul se gătește, eliberează amidon care îngroașă laptele și suspendă boabele fragede de orez, contribuind la cremositatea acestuia. Puteți începe cu orez nefiert sau orez fiert, ceea ce este grozav dacă aveți resturi pe care doriți să le consumați. Această rețetă vă oferă instrucțiuni pentru ambele.
Ingrediente de bază pentru budinca de orez
Orez: Puteți folosi aici orez alb cu bob lung sau cu bob scurt, dar nu orez brun nefiert, care are nevoie de mai mult lichid de gătit decât alb. Cu toate acestea, dacă începeți cu orez gătit, se poate folosi alb sau maro. Orezul cu iasomie are o aromă florală frumoasă și este orezul meu cu budincă de orez preferat.
Lapte: Orice fel de lapte va funcționa, deși cu cât procentul de grăsime este mai mare, cu atât rezultatele sunt mai cremoase. Vrei să fii fără lactate sau vegan? Utilizați un lapte fără lapte, neîndulcit: laptele de caju ia degetul mare de la unul dintre editorii noștri și cred că laptele de ovăz ar fi minunat. Puteți folosi chiar și lapte de cocos conservat. Dar fiți pregătiți pentru o aromă puternică de nucă de cocos (sau încercați lucrurile mai subtile care se găsesc în cutii). Utilizați 4 căni de lapte dacă începeți cu orez nefiert, 3 căni dacă începeți cu orezul fiert.
Zahăr: Începeți cu 1/3 cană de zahăr granulat și adăugați mai mult la sfârșit dacă doriți să fie mai dulce. Simțiți-vă liber să vă jucați cu zahăr brun sau îndulcitori lichizi. Dar începeți cu câteva linguri și adăugați mai mult după gust.
Sare: Doar o cantitate mică de sare scoate în evidență toate aromele. Așa că nu sări peste ea.
Vanilie: Puteți adăuga pastă de boabe de vanilie sau jumătate de boabe de vanilie chiar la început. Pentru ca budinca de orez să fie bine infuzată. Sau adăugați extract de vanilie la sfârșit.
Budinca de orez poate fi personalizată cu suplimente precum scorțișoară măcinată sau stafide. Simțiți-vă liber să vă jucați cu mirodeniile calde sau fructele uscate preferate.
Cum se prepară și se servește budinca de orez
Gătitul budincii de orez este la fel de ușor ca să puneți toate ingredientele într-o cratiță. Și să fierbeți până când orezul este foarte fraged și amestecul se îngroașă. Amintiți-vă să-l amestecați din când în când pentru a vă asigura că fundul nu se arsește.
Există câteva rețete de budincă de orez care temperează gălbenușurile de ou pentru bogăție. Dar este un pas complicat și riști să amesteci ouăle. În schimb, pentru a face budinca de orez foarte bogată, adăugați o lingură de unt nesărat la sfârșit.