Ceapa are o dulceață naturală (de aceea se caramelizează atât de frumos) și adaugă o aromă delicată și delicioasă acestei supe.
Este grozav servit lângă o salată cu pâine. Supa de ceapă se face într-o oală și trece de pe plită pe blat în câteva minute! Sau, păstrați-o caldă într-un Crockpot și lăsați-i pe toți să se servească singuri. Pune boluri cu brânză mărunțită și niște crutoane de casă.
Spre deosebire de supa tradițională de ceapă franceză, ceapa și țelina caramelizate sunt făcute piure pentru o supă bogată și cremoasă. Ceea ce o face perfectă pentru înmuierea pâinii cruste.
Chiar și copiii vor adora aroma sa dulce/sărată. Fiecare bucătar de casă are nevoie de câteva dintre propriile rețete de supă făcute de la zero. Nimic nu miroase mai bine decât o oală lentă, fierbinte de supă pe aragaz, gata de servire.
Ingrediente
2 căni de ceapă dulce tăiată subțire.
6 linguri de unt, împărțite.
1 conserve (14-1/2 uncii) bulion de pui.
2 lingurițe granule de bulion de pui.
1/4 linguriță piper.
3 linguri de făină universală.
1-1/2 căni de lapte.
1/4 cană brânză procesată tăiată cubulețe.
Brânză cheddar mărunțită și pătrunjel proaspăt tocat.
Instrucțiuni
Într-o tigaie mare, gătiți ceapa în 3 linguri de unt la foc mediu-mic până se înmoaie. Adăugați bulionul, bulionul și piperul; aduce la fierbere. Se ia de pe foc.
Într-o cratiță mare, topește untul rămas. Se amestecă făina până se omogenizează. Adaugă treptat lapte. Se aduce la fierbere. Gătiți și amestecați 1-2 minute sau până se îngroașă. Reduce caldura. Adăugați amestecul de brânză procesată și ceapă. Gătiț și amestecați până se încălzește și brânza se topește. Se presară cu brânză cheddar și pătrunjel. Această supă o să te ajute să te menți sănătos, când afară este frig iar viroza este gata să atace.
Informații nutriționale
1 cană: 292 calorii, 22 g grăsimi (14 g grăsimi saturate). 63 mg colesterol, 1146 mg sodiu, 17 g carbohidrați (11 g zaharuri, 2 g fibre), 7 g proteine.