Dacă nu știi ce să mai gătești ca fel principal pentru familia ta, mai jos găsești o variantă pe gustul tuturor. Borșul roșu cu carne de porc este savuros și satisface gusturile oricui, chiar dacă nu este un desert.
Gospodinele au rețeta lor pentru borș, dar noi venim cu o altă variantă. În videoclipul de mai jos, rețeta este explicată pas cu pas. Ai nevoie de câteva legume, carne și borș, iar îndemânarea pentru preparat va veni pe parcurs.
Ingrediente
- 600 g costițe de porc
- 60 ml ulei
- 2 buc ceapă
- 1-2 buc morcov
- 2 buc sfeclă roșie
- 400 g varza
- 2-3 cartofi
- 100 g pastă de tomate
- 100 ml borș acru
- condimente (sare, piper, frunze de dafin )
- verdeață ( pătrunjel, leuștean, mărar)
- 1-2 căței usturoi
- opțional: o conservă de fasole
Vezi această postare pe Instagram
Mod de preparare
Costițele de porc se taie și pun la fiert timp de 40 de minute alături de sare, piper și frunzele de dafin. Spuma de la suprafață se scoate pentru a avea o supă cât mai limpede.
Se taie ceapa și varza cât mai tocat, apoi se dă prin răzătoare morcovul și sfecla. Cartoful se curăță și se taie în cuburi. După ce carnea a fiert se adaugă toate varza și cartoful, apoi se mai lasă la fiert timp de 10 minute.
Separat, într-o tigaie se pune uleiul și se călește ceapa cu morcovul. Se adaugă sfecla roșie urmată de pasta de tomate și se ține timp de trei minute. La final se adaugă și borșul acru.
Mixul de rădăcinoase se pune în cratiță și se mai adaugă apă dacă este nevoie și se lasă la fiert încă 10 minute la foc mic.
La final se pune (fasolea conservată care este opțională) verdeața și usturoiul pisat. Se mai asezonează cu sare și piper în funcție de gustul fiecăruia.