În cazul în care ai rămas în pană de idei și nu știi ce să mai pregătești la micul dejun, venim cu o propunere care cu siguranță o să îi cucerească pe toți de la masă. O bază clasică, ouăle ochiuri, complimentate de o tentă italiană cu pancetta și roșii cherry. Rezultatul este unul spectaculos, o bogăție de gust și savoare.
Ouăle cu pancetta și roșii cherry aduc pe masă o explozie de gusturi și o să îi trezească și surprindă chiar și pe cei mai mofturoși. Rețeta este una simplă, însă de impact și este foarte ușor de preparat. Necesită doar câteva ingrediente, însă combinația dintre ele le pune în evidență și creează un preparat delicios.
Ingrediente
- 4 ouă
- 50-75 gr pancetta afumată
- 250 gr roșii cherry mici
- 1 cățel de usturoi
- 1 fir rozmarin
- sare, piper negru, fulgi de chili
(CITEȘTE ȘI: Rețeta zilei, trufe de ciocolata albă cu cocos! Desertul ideal pentru o zi de weekend în familie)
Mod de preparare
Pentru început se pune pe foc o tigaie de 25-28 cm și se adaugă pacetta tăiată cuburi. Se lasă la foc mic până când aceasta își lasă grăsimea în tigaie. Mai apoi când este suficientă grăsime se amestecă din când în când, până când pancetta este rumenită pe toate părțile. Tot acum se adaugă și rozmarinul pentru ca grăsime să se aromatizeze.
După ce pancetta este rumenită se trage într-o parte a tigăii. În partea goală se adaugă roșiile cherry tăiate în două ( se lasă și câteva întregi). Totul se sotează la foc mediu, amestecând din când în când, până când roșiile se înmoaie și încep să lase suc. Tot acesta proces va dura aproximativ trei minute.
Mai apoi se adaugă și usturoiul strivit, puțină sare și se amestecă pacetta cu roșiile și se mai lasă pe foc timp de un minut. Apoi tot conținutul se împinge spre marginea tigăii. În centru se sparg ouăle. Acestea se presară cu sare, piper negru și fulgi de chili. Tigaia se mai ține pe foc doar până în momentul în care fundul acesteia nu se mai poate vedea prin albuș. Ouăle nu trebuie să fie coagulate complet, doar să devină albe la bază. Totul durează aproximativ două minute.
După aceea tigaia se ia de pe foc și se bagă la cuptor la 160 de grade, timp de cinci minute. În acest timp albușul se va coagula complet, dar gălbenușul va rămâne moale. Totul este gata.
Poftă bună!