Nu știi ce să mai prepari ca să-ți bucuri papilele gustative? Ei bine, noi avem o rețetă perfectă pentru astfel de momente.

Pancakes cu șuncă sunt ușor de făcut și se pot consuma la micul dejun, la prânz sau chiar le poți lua în pachet. 

Pentru pancakes nu ai nevoie nu multe ingrediente, iar timpul de preparare este unul redus. Dacă șunca nu îți este pe plac, se poate adăuga orice alt ingredient îți face cu ochiul. De la cașcaval la legume sau salam, totul este la alegerea ta. Rezultatul va fi unul delicios, iar toată familia este invitată de la mic la mare să savureze acest deliciu.

CITEȘTE ȘI: Rețeta zilei – rulouri cu vanilie. Dulcele perfect cu ajutorul căruia să îi impresionezi pe toți de la masă

Ingrediente

(pentru 8 pancakes mari)

  • un ou mare
  • 200ml lapte
  • 100g iaurt grecesc
  • 1 linguriță ulei
  • sare, piper, usturoi granulat
  • 200g făină
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 2 fire ceapa verde
  • 100g șuncă

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Teodora Istrati (@teoskitchen)

Mod de preparare

Într-un bol încăpător se pune oul, laptele, iaurtul grecesc și se condimentează cu sare, piper și usturoi. Se amestecă foarte bine cu ajutorul unui tel apoi adăugăm și o linguriță de ulei ( el poate fi de floarea soarelui sau de măsline).

Peste aluat se pune și făina alături de praful de copt. Amestecăm din nou până se obține o compoziție omogenă. La final se adaugă ceapa verde tăiată cubulețe mici precum și șunca. Tigaia în care urmează să fie prăjite se unge cu puțin ulei și putem coace opt pancakes destul de mari.

Preparatul poate fi făcut pe gustul fiecăruia. Ceapa și șunca pot fi înlocuite cu cașcaval, boabe de mazăre sau de porumb, alte legume, ori salam.

Aceste pancakes sunt delicioase atât calde, cât și reci. Se pot păstra la frigider timp de câteva zile și nu își vor pierde savoarea. Deși, știm că nu vor rezista prea mult fiindcă sunt delicioase.