Unii dintre voi s-ar putea să nu fie încă familiarizați cu kimchi-ul, deși acesta a devenit foarte popular în ultimii 15 ani.

Este practic varză picanta, fermentată, un fel de varză murată. Dar cu arome coreene – usturoi, ghimbir și ardei iute coreeni. Kimchi este ca inima și sufletul bucătăriei coreene.

Și este gustos cu atâtea lucruri! Dar cel mai bun lucru despre Kimchi? Kimchi este în viață! Plin de bacterii bune, vii, sănătoase sau probiotice, care întăresc imunitatea, energizează organismul și ajută digestia, se crede că luptă împotriva cancerului, scad colesterolul și reglează zahărul din sânge.

De ce ai nevoie

null

null

Această rețetă ușoară de kimchi face suficient pentru a umple un borcan mare de două litri (aproximativ 8 căni).

O varză mare.

Ghimbir.

Usturoi.

Cepte.

Sos de pește, pastă de creveți sau miso.(versiunea vegană)

Fulgi de chili coreeni numiți Gochugaru (sau sub Gochujang).

În această rețetă, folosesc fulgi de chili coreeni numiti „Gochugaru” față de pasta de chili fermentată coreeană numită „Gochujang“. Simțiți-vă liber să utilizați Gochujang dacă vă rugăm sau dacă îl aveți la îndemână.

Puteți găsi Gochugaru la majoritatea piețelor asiatice sau puteți comanda online. Puteți adăuga alte legume la amestec, cum ar fi ridichea daikon sau morcovii.

Cum să îl faci

Păstrați 1-2 frunze exterioare și puneți într-o pungă la frigider (le veți folosi mai târziu).

Tăiați varza în cuburi. Umpleți vasul cu apă filtrată și amestecați, iar varza la înmuiat timp de 6-8 ore. După 6-8 ore, scurgeți (asigurându-vă că economisiți saramura) și clătiți, presând lichidul.

Pasta

După cum am afirmat mai devreme, prefer să folosesc fulgi coreeni de chili numiti „Gochugaru” față de pasta de chili fermentată coreeană numită „Gochujang“. Simțiți-vă liber să utilizați Gochujang dacă vă rog. Total depinde de tine. Oricum, vei face pasta de mai jos.

Mulți oameni întreabă dacă pot folosi fulgi obișnuiți de chili vechi – da, dar sunt mult mai picante!!! Gochugaru este mai fructat și mai puțin picant, așa că poți folosi mai mult și obține mai multă aromă. Ați putea încerca să înlocuiți ardei iute uscat dacă nu puteți obține fulgi de chili coreeni – sau chiar să folosiți ardei iute roșu proaspăt pentru a face pasta.

Într-un robot de bucătărie, faceți o pastă cu usturoi, ghimbir, eșalotă, fulgi de chili coreeni (sau Gochujang) și opțional sos de pește (sau miso) și zahăr. Dacă doriți o versiune blândă, utilizați jumătate din fulgi de chili. Sosul de pește chiar adaugă o complexitate și profunzime delicioase, dar, desigur, îl puteți menține vegan.

Curățați și tăiați ridichea (sau morcovul) în bețișoare de chibrit. Tăiați ceapa.

Final

Puneți varza scursă împreună cu daikon, ceai și pasta de chili în bol. Masați puțin cu mâinile înmănuși.

Aceasta este o versiune foarte blândă prezentată mai jos, deci nu foarte roșie, (2 linguri de fulgi de chili). De asemenea, puteți adăuga mai mulți fulgi de chili dacă doriți să fie mai picant – eu adaug în mod normal 4-6 linguri.

Împachetați-o strâns într-un borcan mare de doi litri sau un vas mare. Vrei un spațiu bun de doi centimetri în partea de sus pentru a prinde lichidul aromat care se va elibera. Se toarnă puțină saramură în borcan, cât să acopere varza.