Reclamă

Dacă ești în pană de idei și nu știi ce să mai gătești, venim cu soluția. Rețeta zilei este una delicioasă, de paste cu spanac și somon. Este varianta perfectă pentru un prânz delicios, slab caloric și nutritiv. Totul este gata în câteva minute, iar rezultatul te va surprinde cu siguranță.

Pastele sunt iubite de toată lumea, iar dacă deja te-ai săturat de variantele clasice este momentul pentru o schimbare. Poți încerca pastele cu spanac și somon, iar gustul te va convinge să le adaugi la rețetele preferate. Acest tip de paste se prepară rapid și nu ai nevoie de talente înnăscute de bucătar pentru a duce rețeta până la capăt.

Rețeta zilei – paste cu spanac și somon. Un prânz delicios și sănătos
Bonfood

Ingrediente

  • 200 gr paste
  • 2 căței usturoi
  • 200 gr spanac (congelat; tocat)
  • 150 gr iaurt grecesc (3 linguri cu vârf; 10% grăsime)
  • 4 fire bogate de mărar
  • coajă rasă de la 1/2 lămâie
  • 2 lingură ulei
  • 2 fileuri de somon (aprox 100 gr fiecare)
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • sare, piper negru

Mod de preparare

Petru început trebuie să pregătim somonul. Acesta se așează într-un vas antiaderent și termorezistent. Se presară cu sare și piper, iar deasupra se pune o lingură de ulei. Să bagă la cuptor, la 200 de grade, tip de 20 de minute.

Până somnul este gata ne ocupăm de paste și spanac. Pastele se pun la fiert în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Separat, într-o tigaie, se încinge o lingură de ulei și se călește scurt usturoiul. Se adaugă spanacul congelat și se acoperă cu un capac. Se lasă până când spanacul este decongelat complet, amestecând din când în când.

Când spanacul este gata se aduce totul la punctul de fierbere și se adaugă mărarul tocat mărunt. Totul se sotează timp de un minut și adăugați sare și piper. Mai apoi se trage tigaia de pe foc și se adaugă iaurtul și coaja rasă de lămâie. Totul se amestecă bine, până la omogenizare.

Peste sos se adaugă pastele și două linguri din apa în care au fiert. Somonul este gata și el, așa că trebui scos din cuptor. Acesta se rupe în bucăți și se așează într-un bol. Peste se pun două linguri din sosul din tavă și sucul de lămâie. Se amestecă, iar apoi totul merge peste paste.

Poftă bună!


Reclamă

Share.

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro