Această rețetă rapidă și ușoară vă va ajuta să treceți prin multe mese de noapte.
Acest fel de mâncare delicioasă se asortează perfect cu pâinea cu usturoi de casă pentru o masă ușoară la mijlocul săptămânii! Nu poți greși niciodată cu ciupercile, usturoiul și vinul. Pune toate acestea împreună cu o cantitate bună de spaghete, adaugă un sos de roșii și obții această cină italiană simplă, dar copioasă și satisfăcătoare!
Iată cum să o faci
Într-o tigaie mare, încălziți ulei de măsline la foc mare. Adăugați eșalota tocată. Gătiți până devine maro deschis, aproximativ 5 minute.
Adăugați usturoiul la fiert încă un minut pentru a se înmoaie. Adăugați ciuperci. Gătiți până când își eliberează lichidul și acesta se evaporă (aproximativ 8 până la 10 minute).
Se adaugă vinul, roșiile și pătrunjelul tocat. Se condimentează cu sare și piper după gust.
Reduceți căldura la mediu. Gătiți până la consistența unui sos gros, aproximativ 5 minute. Transferați spaghetele scurse în tigaia cu sosul de roșii. Amestecați până se îngroasă. Dacă vi se pare prea gros, adăugați apă pentru paste după cum este necesar pentru a se slăbi și a servi.
Sfaturi pentru bucătar
O modalitate ușoară de a transforma un fel de mâncare într-o rețetă vegetariană, dacă necesită carne. O poți înlocui cu ciuperci cremini pentru a-i satisface chiar și pe cei mai pretențioși dintre vegetarieni!
Întrebări frecvente
Cât timp rămâne bun sosul de ciuperci? Dacă este păstrat corespunzător, sosul de ciuperci va rezista 3 zile la frigider. Pentru a păstra sosul de ciuperci, păstrați-l etanș într-un recipient ermetic.
Se poate congela sosul de ciuperci? Sosul de ciuperci poate fi congelat atâta timp cât nu se adaugă un agent de îngroșare.
Cum congelezi sosul de ciuperci? Pentru a îngheța sosul de ciuperci, lăsați sosul să se răcească complet înainte de a-l pune în congelator într-un recipient etanș. Care se poate folosi în congelator. Când doriți să-l folosiți, dezghețați sosul în frigider peste noapte înainte de reîncălzire.