Reclamă

În bucătăria creștină, nu există nicio diferențiere ca pește, carne și legume.

Mâncărurile din pește au o supradoză de condimente. Acest lucru ar fi evident în mâncarea gătită pentru ritualuri legate de moarte. Numai mâncarea vegetariană ar fi servită la orice funcție organizată în legătură cu moartea unei persoane până în a patruzecea zi. Peștele și carnea urmau să fie servite la sărbătoare în a 41-a zi de doliu.

Acest lucru este valabil și pentru aniversările morții. Peștele și carnea se servesc la sărbătorile din biserici. Condimentele și oțetul sunt componentele principale ale mâncărurilor non-vegetariene. Dar pentru zilele în care o sărbătorim pe Fecioara Maria, creștini din toate colțurile lumii preferă să gătească o plăcintă delicioasă. Faceți această plăcintă clasică. Este desertul perfect de toamnă servit doar cald, cu multă frișcă sau înghețată.

Ingrediente

Rețeta zilei, ideală de Sfânta Maria. Cum prepari cea mai bună plăcintă cu mere
Pixabay

Aluat pentru plăcintă cu crustă dublă :

1/3 cană zahăr

1/3 cană zahăr brun la pachet

1/4 cană făină universală

1 linguriță scorțișoară măcinată

1/4 linguriță de ghimbir măcinat

1/4 linguriță nucșoară măcinată

6 până la 7 căni de mere de tartă tăiate felii subțiri

1 lingură suc de lămâie

1 lingură de unt

1 albuș mare

Opțional: Turbinado sau zahăr gros, scorțișoară măcinată, înghețată de vanilie și sos de caramel.

Direcții

Preîncălziți cuptorul la 375°. Pe o suprafață ușor înfăinată, rulați jumătate din aluat într-un cerc gros. Apoi, transferați-o în recipient. Răciți în timp ce pregătiți umplutura. Într-un castron mic, combina zaharurile, faina si condimentele. Într-un castron mare, amestecați merele cu suc de lămâie. Adăugați amestecul de zahăr. Adăugați umplutură. Ungeți cu unt.

Rulați aluatul rămas într-un cerc, având un strat subțire. Se pune peste umplutură. Tăiere, etanșare și marginea canelului. Tăiați fante în partea de sus. Bate albușul până devine spumos. Ungeți crusta. Dacă doriți, stropiți cu zahăr turbinado și scorțișoară măcinată.

Coaceți pe grătarul cel mai de jos 60-70 de minute, până când crusta este maro aurie și umplutura este spumoasă. Acoperind cu folie la jumătate dacă crusta începe să devină prea închisă la culoare. Se răcește pe un grătar. Dacă doriți, serviți cu înghețată și sos de caramel.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro