Reclamă

Atunci când pofta de dulce lovește nu este timp pentru deserturi complicate și minuțioase. Alegerea potrivită este un brownie delicios cu ciocolată, care este gata în doar câteva minute. Acest desert este unul savuros, o explozie de gust, care se prepară rapid și ușor. Este nevoie de doar câteva ingrediente și multe linguri care să îl devoreze.

Rețeta de brownie cu ciocolată este alegerea ideală atunci când ai poftă de ceva dulce sau când nu ai prea mult timp la dispoziție pentru a-ți impresiona musafirii. Este gata cât ai clipi și nu trebuie să depui prea mult efort. Rezultatul va surprinde pe toată lumea și cu siguranță o să fie cerută și a doua porție.

Poftă de ceva dulce? Cea mai simplă rețetă de brownie cu ciocolată. Gust desăvârșit și preparare imediată
dulciurifeldefel.ro

Ingrediente

  • 120 gr ciocolată neagră (70% cacao)
  • 60 gr unt gras
  • 2 ouă
  • 150 gr zahăr
  • 30 gr făină
  • 10 gr cacao
  • un praf de sare
  • 100 gr fructe uscate (50 gr stafide brune + 50 gr smochine uscate; opțional)

Mod de preparare

Se începe cu fructele uscate. Stafidele și smochinele se pun la înmuiat în apă călduță, în care se poate adăuga și câteva linguri de rom, pentru un plus de aromă. Acestea se lasă așa până când aluatul este gata.

Următorul pas are în centru ciocolata. Mai exact, aceasta se topește la abur. Cât vasul e încă pe abur se adăugă treptat untul cubulețe, amestecând până se topește. Separat se bat cu mixerul ouăle cu zaharul până se obține o cremă galben-pal, cca 2-3 minute. Se adăugă crema de ouă peste ciocolata topită și se amesteca ușor cu telul.

Separat se amestecă făina cu cacao și sarea și se încorporează în aluat amestecând ușor cu telul. După ce toate s-au omogenizat intră în scenă și fructele. Acestea se scurg de lichid, iar smochinele se toacă mărunt. Se adaugă fructele uscate în aluat.

Mai apoi se unge o tava (de 21 x 11 cm) cu unt (daca știți că tava lipește, puteți să o tapetați cu hârtie de copt) și se toarnă aluatul. Se nivelează, având grija mai ales în centru unde are tendința să se adune mai mult.

Totul merge la cuptor și se coace la 170 C timp de aproximativ 30 minute. După ce scoatem prăjitura din cuptor se lasă la răcit, iar mai apoi se poate porționa. Brownie-ul cu ciocolată se poate servi simplu sau alături de o cupă de înghețată de vanilie.

Poftă bună!


Reclamă

Share.

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro