Reclamă

Printre cele mai populare idei de prăjituri se numără și cea cu blat din făină de migdale și ciocolată. Cum ultimul produs este iubit de toată lumea, nu te vei trezi că sunt și persoane nemulțumite la masă, iar musafirii îți vor cere o a doua porție. 

Ingrediente:

Pentru foi:

  • 5 ouă
  • 5 albuşuri
  • 140 g făină de migdale
  • 140 g zahăr pudră
  • 80 g făină de grâu
  • 30 g unt
  • 30 g zahăr tos
  • 1 praf de sare
  • 30 g cacao

Pentru mousse:

  • 3 ouă reci
  • 125 g ciocolată neagră
  • 10 g unt
  • 100 g frişcă bătută
  • 75 g zahăr

Pentru glazură:

  • 175 g ciocolată neagră (70-75% cacao)
  • 120 ml frişcă lichidă

Pentru sirop:

  • 150 ml apă
  • 6 g cafea instant
  • 50 g zahăr
Cum prepari cea mai bună prăjitură cu blat de migdale și cremă de ciocolată. Rețeta cu care îți poți impresiona familia
Pexels

Mod de preparare:

Pentru început, se preîncălzește cuptorul la 200 de grade, iar mai apoi se tapetează cu hârtie de copt o tavă. Următorul pas este de a amesteca ingredientele pentru foi.

Blatul este format din făina de migdale cu zahărul pudră. Mai apoi, se pun și ouăle și se amestecă până când se obține o compoziție omogenă. Ulterior, se adaugă și cacao și făina de grâu.

Într-un alt bol, se amestecă albușurile cu un praf de sare, până compoziția devine o spumă. După acest pas, se adaugă și zahărul tos și se amestecă în continuare.

Albușurile bătute se adaugă peste amestecul obținut din făina de migdale și zahărul pudră. Ulterior, se topește puțin unt, care trebuie lăsat la răcit înainte de a fi integrat în rețetă. Untul se pune în compoziție și se amestecă, iar mai apoi se pune într-o tava tapetată cu hârtie de copt.

Blatul se lasă la cuptor, iar după ce s-a răcit, poate fi tăiat. Următorul pas este crema. Se obține din mascarpone și zahăr, ingrediente care se amestecă până când se obține o compoziție omogenă. Ulterior, se adaugă și frișca.

Pentru sirop, trebuie amestecate cafeaua, apa și zahărul. Ingredientele trebuie lăsate pe foc câteva minute, ca mai apoi amestecul să se răcească.

Următorul pas este de a separa albușurile de gălbenușuri, iar albușurile se bat cu puțin zahăr, până devin spumă.

Se topește ciocolata, ca mai apoi să fie integrat și untul. Se bat gălbenușurile, care se pun peste frișca, ciocolata topită și unt. La final. se pun și albușurile și în acest fel se obține mousse.

După ce blatul a fost tăiat în felii, se însiropează fiecare dintre ele și se pune mascarpone. Se continuă și cu restul feliilor de prăjitură.

Ulterior, se adaugă mixul de ciocolată și frișcă scos din frigider. Glazura se obține din ciocolata și frișca lichidă. După ce amestecul se topește, se poate adăuga peste prăjitură.


Reclamă

Share.

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro