Ne aflăm în perioada în care toată lumea se pregătește să dulcețuri cu fructele de sezon. Astăzi vom prezenta cea mai simplă și savuroasă rețetă pentru gemul de caise fără zahăr. Este o delicatesă pe care o puteți păstra foarte bine și peste iarnă. Nu aveți nevoie de multe ingrediente, iar modul de preparare este unul simplu și, pe deasupra, este un preparat sănătos, asta fiindcă nu conține zahăr, ci doar îndulcitor natural.
Rețeta de gem de caise fără zahăr este preferata celor mici, dar și a adulților. Este o delicatesă sănătoasă, care se păstrează foarte bine și peste iarnă. Și cei mai pretențioși copii vor adora acest preparat! Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare! Nu ai cum să ratezi aroma și savoarea.
Ingrediente
- 500 gr de caise coapte
- 1 lingură de ștevie (îndulcitor natural)
- jumătate de pahar de apă
Mod de preparare
Se spală bine caisele, iar dacă doriți, le puteți curăța de coajă. Se taie caisele în jumătăți și se îndepărtează sâmburii. Se pun bucățile de caise într-un bol, se adaugă ștevia și se amestecă foarte bine, apoi se lasă așa timp de 30 de minute.
Într-o oală se adaugă caisele și apa și se gătesc la foc mediu, fără capac. Când spuma începe să se formeze, se îndepărtează ușor cu ajutorul unei spumiere sau a unei linguri. Se lasă la fiert gemul de caise timp de o oră aproximativ, iar la sfârșit se pot zdrobi puțin cu o furculiță. Dacă gemul de caise este foarte gros se mai poate adăuga puțină apă și se mai lasă puțin la fiert.
Desertul se poate păstra la loc rece sau se poate consuma imediat după ce a fost gătit. Este delicios pe pâine prăjită și, pe deasupra, este și foarte sănătos, deoarece nu conține zahăr, ci doar îndulcitor natural.