Reclamă

Indiferent de tipul sau de solul de care sunt acompaniate, pastele sunt iubite de toată lumea și reprezintă o alegere perfectă pentru un prânz delicios. Pe lângă rețetele clasice, pastele sunt extrem de versatile și se pot combin cu diverse sosuri. Propunerea de astăzi este o rețetă de paste cu sos verde de leurdă.

Pastele cu sos de leurdă sunt varianta potrivită pentru orice prânz sau cină. Sosul fresh le oferă o notă de prospețime aparte și cu siguranță o să fie apreciate și de către cei mai mofturoși. Rețeta este una simplă, iar rezultatul este spectaculos. Nu necesită mult timp de pregătire și nici talente înnăscute de bucătar.

 Rețetă delicioase de paste cu sos verde! Alegerea perfectă pentru un prânz ce îți va bucura papilele gustative
e-retete.ro

Ingrediente

  • 150 gr foi de lasagna
  • 1/4 linguriță fulgi de chili
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 1/2 burrata (sau 1 burratina)
  • sare, piper negru

Sos de leurdă

  • 50 gr leurda (1 legătura)
  • 20 gr parmezan (Parmigiano Reggiano)
  • 5 frunze leuștean
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 3 linguri apa rece
  • sare, piper negru

Mod de preparare

Începem cu sosul, iar pentru asta este nevoie de o crăticioară cu apă să fie pusă pe foc. Atunci când apa fierbe se adaugă leurda și se opărește un minut. Se scoate și se pune rapid în apă rece, pentru a-și păstra culoare și a opri fierberea. După ce leurda s-a răcit, se scoate din apă și se stoarce bine în pumn.

Mai apoi, în robotul mic sau cu blenderul vertical se mixează leurda, puțină sare și uleiul, până se obține o pastă. Se adăuga apoi și leușteanul, parmezanul, piperul negru și se mixează scurt, doar până la omogenizare. Apoi se adaugă și apa și se mixează până se obține un sos fin, care curge de pe lingură.

În ceea ce privește pastele se folosesc foi de lasagna. Acestea se rup și se fierb în apa cu sare. După ce sunt făcute se scurg și se păstrează câteva linguri din apa în care au fiert. Separat se încinge o tigaie larga în care se adaugă sosul de leurda, fulgii de chili și apoi pastele fierte. Se amestecă până sosul acoperă uniform pastele. Se gusta de sare. Dacă sosul pare ca e prea dens, picurați puțină apă în care au fiert pastele.

Apoi, pastele se scot pe o farfurie largă, iar peste se presară parmezan. Deasupra se poate adăuga și o bucata de burrata (sau mozzarella moale). Peste toate acestea se picură o lingura de ulei de măsline, se presară câțiva fulgi de chili și piper negru.

Poftă bună!


Reclamă

Share.

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro