Reclamă

Salata de roșii cu ceapă este una dintre cele mai gătite preparate din această perioadă. Sezonul de vară aduce în atenția gurmanzilor și frigăruile. Prin urmare, nu există combinație mai bună decât cea pe care v-o prezentăm noi astăzi. Platoul cu influențe turcești îți va lăsa gura apă, iar cei dragi te vor obliga să le mai gătești și altădată această rețetă. 

Ingrediente

  • Frigărui de miel

350 gr carne de miel
1 linguriță pastă de ardei iute
1 linguriță pastă de roșii
1 cățel mare de usturoi
1 linguriță Garam Masala (de la Fuchs)
1/2 linguriță chimion măcinat
1/4 linguriță coriandru măcinat
1/4 linguriță zahar
1/2 lingura oțet de orez
2 linguri ulei
2 linguri apa
sare, piper negru măcinat

  • Salata de roșii cu ceapă

150-200 gr roșii cherry (colorate)
1 ceapă roșie mică
10 frunze de mentă
1 lingură suc de lămâie
1 lingură ulei de măsline
sare

  • Garnitura

1/2 cana couscous
1/2 lămâie
2-3 ardei iuți roșii
1 lingura cu vârf cremă de ricotta-feta

Cum să prepari frigărui de miel cu salată de roșii cherry și ceapă. Preparatul este cu adevărat magnific
e-Rețete

Mod de preparare

  • Carnea se taie cubulețe mici (cca 1.5-2 cm). Se pun pe frigărui de lemn sau metal (câte 4 bucăți per frigăruie; vor ieși 6 frigărui).
  • Se amestecă restul ingredientelor de la frigărui și se toarnă peste carne. Se masează bine, să fie acoperite peste tot și apoi se râșnește piper negru peste ele. Se lasă sa stea la marinat câteva ore (la frigider; se scot cu 15 minute înainte de a le frige).
  • Couscousul se amestecă cu sare, 2 linguri suc de lămâie și se acoperă cu 1/2 cana de apă care clocotește. Se acoperă vasul și se lasă să stea 10 minute, apoi se afână couscous-ul cu furculița și se drege de sare.
  • Pentru salată, ceapa se taie peștișori fini. Se presară cu puțină sare, se masează ușor cu degetele ca să se desfacă. Se lasă 5 minute. Se adaugă sucul de lămâie și se mai lasă 10 minute. Se adaugă înainte de servire roșiile tăiate în două, menta tocată și uleiul de măsline.
  • Se încinge o tigaie la grill de fontă, timp de 5 minute, fără adaos de grăsime. Cât se încinge, se așază ardeii iuți pe marginea tigăii să se coacă încet. Când tigaia e încinsă se așază și frigăruile, la distanță unele de altele, și se coc câte 2-3 minute/parte și apoi încă 30 secunde pe laterale.
  • Se așază coucous-ul pe un platou larg. Deasupra se așază frigăruile. Alături se pune salata de roșii și crema de ricotta-feta. Se decorează cu ardeii iuți copți și puțin pătrunjel tocat.

Reclamă

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro