Reclamă

Monsoon este din nou în plină desfășurare anul acesta și suntem aici pentru a vă ajuta să vă pregătiți pentru vremea acestui sezon.

Sigur, cafeaua neagră a fost întotdeauna băutura noastră preferată pentru a învinge acele prezentări importante de luni. Dar 2022 fiind anul revenirii la normalitate, de ce să nu condimentezi puțin lucrurile?

Pe lângă faptul că ne renovăm dulapul și purtăm umbrele, musonul a fost întotdeauna sezonul în care ne schimbăm modul în care funcționăm, inclusiv comestibile. Mai jos sunt câteva modalități delicioase de a-ți condimenta cafeaua și de a descoperi combinații fascinante și exotice de cafea. Care ți-ar încânta papilele gustative și ți-ar face să revii pentru mai multe.

Scorțișoară

Ce condimente poți adăuga în cafea pentru cea mai bună savoare
Pixabay

Scorțișoara este una dintre cele mai eficiente moduri de a vă condimenta ceașca obișnuită de cafea de dimineață. Pe lângă faptul că conține cele mai ridicate niveluri de antioxidanți din categoria condimentelor, acest condiment este considerat un stimulent major de energie și imunitate.

Adaugi scorțișoară în forma lor originală de baton în ceașca ta de cafea aburindă, astfel încât să-și poată extrage aroma uimitoare sau poți pur și simplu să adaugi o strop de pudră de scorțișoară pentru a-ți gâdila papilele gustative și a-ți transforma dimineața răcoritoare.

Extract de vanilie

Aceasta este cea mai simplă metodă de a obține ce este mai bun din ambele lumi. Dacă îți place aroma cremoasă pe care cremele de cafea și zahărul o adaugă cafelei. Dar nu-ți plac acele calorii suplimentare, atunci extractul de vanilie este genul potrivit de condiment pentru tine!

Dar rețineți întotdeauna că doar o picătură din acest extract chiar duce un drum lung. Adăugați două sau trei picături în borcan, sau chiar o picătură mică în ceașcă, în funcție de preferințele dvs.

Una dintre cele mai populare abordări implică adăugarea unui boabe de vanilie tocată la zațul de cafea înainte de a începe procesul de preparare. Rețineți că aroma de vanilie va fi mai puternică dacă folosiți o boabe lungă. Adăugați două sau trei picături în borcan, sau chiar o picătură mică în ceașcă, în funcție de preferințele dvs. 

Cardamom

Deși mai puțin cunoscut în vest, acest condiment este consumat frecvent împreună cu cafeaua în Orientul Mijlociu. Când este pregătit corespunzător, acest condiment oferă un gust distinct de cafea datorită gustului său exotic și aromei uimitoare.

Puteți adăuga câteva semințe de cardamom la boabele de cafea înainte de a le măcina sau pur și simplu presărați un vârf de pulbere în ceașca de cafea proaspăt preparată.

Nucşoară

Luați în considerare adăugarea de nucșoară la prepararea de dimineață dacă preferați o notă diferită de ceașca de cafea. Papilele tale gustative vor fi încântate de notele ușor pământoase și de gustul dulce. Mai mult decât atât, aroma sa ușor acidulată oferă cafelei tale o aromă cu adevărat distinctă și plăcută, cu miros dulce.

Gustul și mirosul trebuie utilizați ca parametri de măsurare. Deoarece este dificil să cântăriți cu precizie acest ingredient. Pentru o ceașcă obișnuită de cafea, o liniuță funcționează de obicei bine. Dar experimentarea pentru a găsi echilibrul potrivit pentru gustul tău este cea mai bună abordare pentru a-ți regla ceașca perfectă de bucurie.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro