Pentru zilele de vară toride în care simțim nevoia de ceva dulce, soluția perfectă este o prăjitură răcoroasă cu fructe.

În această categorie se înscrie perfect rețeta de tiramisu cu căpșuni fără coacere. Este o prăjitură delicioasă, ce are nevoie de numai câteva minute de preparare și va încânta papilele gustative.

Rețeta de tiramisu cu căpșuni este una foarte ușoară, ce poate să fie preparată de oricine. Nu necesită multe ingrediente, timpul de preparare nu va depăși 20 de minute, iar rezultatul este spectaculos. Mai mult, prăjitura este una ușoară și răcoroasă.

Cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru o prăjitură răcoroasă de vară! Tiramisu cu căpșuni – fără coacere
Social media

Ingrediente

  • 500 g pișcoturi
  •  400 g căpșuni
  •  250 ml smântână pentru frișcă (cât mai grasă posibil)
  •  250 g mascarpone (la temperatura camerei)
  •  3 linguri de zahăr
  •  2 fiole esență de vanilie
  •  1 fiolă esență de lămâie
  •  350 ml limonadă (zeama de la o lămâie + 3 lingurițe de zahăr vanilat+ 280 ml apă călduță)

Mod de preparare

Pentru început se spală căpșunile, se așează într-un bol și se adaugă o lingură de zahăr. Se lasă așa aproximativ jumătate de oră, pentru a ieși sucul din ele. Apoi, cu ajutorul unui blender, se pasează căpșunile.

Mai apoi, se bate smântâna cu restul de zahăr și vanilia cu un mixer până se obține o spumă tare și omogenă. Se adaugă mascarpone treptat și se amestecă, crescând încet viteza, până la omogenizare.

Separat pișcoturile se înmoaie, pe rând, în limonadă și se așează pe fundul unei tăvi. Peste ele se pune un strat de piure de căpșuni, iar mai apoi crema obținută peste ele. Peste se vine cu încă un strat de pișcoturi, apoi un strat de piure de căpșuni și încă unul de cremă. Prăjitura se decorează cu câteva căpșuni tăiate și se va lăsa la frigider între 20 de minute și 3 ore.

Această rețetă este un versatilă, iar căpșunile se pot înlocui cu orice fructe de sezon preferate. Gustul este unul dulce acrișor și se potrivește perfect într-o zi călduroasă de vară.

Poftă bună!