Porumbul dulce este unul dintre cele mai confuze ingrediente din lume.

Unii oameni cred că această legumă are un conținut ridicat de zahăr, dar contrar acestei noțiuni, are doar 3 grame de zahăr la 1000 de grame de porumb. Acest ingredient popular este o legumă, precum și un cereale, care se bucură cel mai mult în sezonul musonic.

Supa de porumb

Top 5 feluri de mâncare uimitoare pe care le poți face cu porumb Pixabay

O supă reconfortantă care poate fi făcută în doar 30 de minute, acest preparat delicios este super ușor de preparat. Poate fi savurat la micul dejun, la fel de mult ca și cina în sezonul musonului cu pâine crustă. Pentru această supă, veți avea nevoie de 1 cană de porumb aburit. Care sunt amestecați la perfecțiune într-o pastă netedă.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Apoi, puneți o tigaie la foc mediu și încălziți 1 linguriță ulei de măsline în ea. Odată ce uleiul este suficient de fierbinte, căleți 2 linguri de ceapă primăvară și 2 linguri de țelină timp de 2 minute. Odată gata, adăugați pasta de porumb dulce împreună cu 1/2 cană de supă de legume. Se amestecă bine și se aduce la fierbere și se lasă supa să fiarbă 2-3 minute.

Acum, faceți o suspensie de 1 lingură amidon de porumb și apă. Amestecați acest suspensie în supa care fierbe și amestecați bine. Gătiți până când supa se îngroașă și savurațu cu un condiment de sare, piper și porumb aburit. Se ornează cu puțină verdeață de ceapă primavara.

Orez prăjit cu porumb dulce

Tot ce trebuie să faceți pentru a face acest delicios orez prăjit este să luați o tigaie și să o puneți la foc mediu. Se încălzește puțin ulei și apoi se adaugă 2-3 linguri de ceapă tocată împreună cu 1 linguriță de usturoi și ghimbir tocate. Se caleste pana cand mirosul crud de usturoi si ceapa dispare.

Apoi, adăugați 1/2 cană de porumb fiert în el și condimentați bine cu puțină sare și piper împreună cu fulgi de ardei iute. Gatiti 2-3 minute si apoi adaugati 1 cana de orez pre-fiert sau fiert. Aruncați toate ingredientele și gătiți timp de 1-2 minute și savurați fierbinți.

Biluțe de brânză de porumb

Acest fel de mâncare uimitor este acompaniamentul perfect pentru sezonul musonic. Pentru a pregăti acest fel de mâncare, luați un castron și adăugați în el 2 cartofi fierți împreună cu 1/2 cană de porumb dulce fiert, 1/2 brânză rasă. Sare după gust, puțin piper negru, 1 linguriță de ghimbir ras, 1 linguriță de ardei iute verde tocat. , 1/2 linguriță pudră de chaat masala și 2 linguri de pesmet.

Amestecați toate aceste ingrediente și apoi faceți biluțe de brânză cu acest amestec. Ungeți-le mai întâi în făină universală. Apoi în amidon de porumb și la final în pesmet. Între timp, puneți un kadhai la foc mediu și încălziți uleiul în el. Când uleiul este suficient de fierbinte, adăugați aceste bile de brânză și prăjiți până devin aurii. Bucurați-vă de această gustare super-delicioasă cu puțin ketchup și chutney verde.

Pakoda de porumb

Nu există cum cineva poate nega pakoda în sezonul musonic. Acest pakoda este un deliciu suprem pe care îl puteți face cu ușurință acasă cu o ceașcă de ceai fierbinte. Tot ce trebuie să faceți este să luați un castron și să adăugați 1 cană de porumb dulce crud în el.

Apoi, adăugați niște besan împreună cu puțin sooji, sare după gust, puțină pudră de ardei iute roșu, 1/4 linguriță pudră chaat și puțină pudră de piper negru cu un praf de asafoetida. Amestecă totul bine și asigură-te că amestecul nu este lichid. Puneți un kadhai la foc mediu și încălziți uleiul în el. Când uleiul este suficient de fierbinte, luați o lingură din acest amestec și prăjiți până devine auriu. Faceți mai multe astfel de pakode și savurați-le cu puțin ketchup.

Corn Chaat

Acesta este unul dintre cele mai delicioase feluri de mâncare pe care le puteți face în timpul musonului și tot ce are nevoie este o ceașcă de porumb fiert. Luați un castron mare și adăugați boabele fierte în el împreună cu 2 linguri de ceapă tocată mărunt, 1 lingură de roșii. 1 linguriță de frunze de coriandru tocate și 1/2 linguriță de ardei iute verde tocat.

Se presară puțină sare și piper negru împreună cu 1 linguriță de suc de lamaie peste bătături. Aruncă toate ingredientele împreună și bucură-te de acest chaat delicios.