Ardeiul kapia este o legumă plină de nutrienți și vitamine. Ei sunt săraci în calorii și au un gust delicios, mai ales într-o salată. Se pot consuma atât cruzi, cât și copți, iar savoarea este una aparte. Mai jos vei găsi două rețete de salate pe care le poți încerca, mai ales în acest sezon.
Salată din ardei copți
Ingrediente:
- 10 ardei capia
- 2 linguri oțet
- 7 linguri de ulei
- sare și piper
Mod de preparare
Ardeii se coc pe toate părțile pe plită sau pe grătar. Separat, se fac un amestec de sare, ulei și oțet. Se toacă ardeii în felii sau în cuburi și se pune sosul deasupra. Cantitățile se pun după preferințele fiecăruia, iar rezultatul va fi delicios.
Salata din ardei copți și brânză
Ingrediente
- 8-9 ardei capia
- 2 linguri oțet
- 5 linguri de floarea-soarelui sau de măsline
- 300 g telemea
- 1 legătura pătrunjel sau busuioc
- sare și piper
Mod de preparare
Ardeii kapia se coc pe toate părțile apoi se pun într-un castron, se presară sare și se acoperă cu un capac. Se lasă la înăbușit timp de 10 minute, apoi se decojesc mult mai ușor. Ardeii se curăță de pieliță și se taie în fășii. Se toarnă peste ei un dressing făcut dintr-o parte de oțet și trei părți de ulei, alături de sare și piper, după gust. SE adaugă câteva cuburi de brânză și verdeață și se servește.
Ce vitamine are ardeiul kapia
- Potasiu. Acest mineral îmbunătățește sănătatea inimii
- Vitamina K1. O formă de vitamina K, cunoscută și sub numele de filochinonă, K1 este importantă pentru coagularea sângelui și pentru sănătatea oaselor.
- Vitamina C. Un ardei capia de dimensiuni medii oferă 169% din aportul zilnic de referință pentru vitamina C, făcându-l una dintre cele mai bogate surse ale acestui nutrient esențial.
- Vitamina B6. Piridoxina este cel mai frecvent tip de vitamina B6, care este o familie de substanțe nutritive importante pentru formarea celulelor roșii din sânge.
- olat. De asemenea, cunoscut sub numele de vitamina B9, folatul are o varietate de funcții în corp. Aportul adecvat de folat este foarte important în timpul sarcinii.