Dacă ai rămas în pană de idei în materie de rețete, iată o idee care te poate scoate din această situație. Preparatul este gata în câteva minute, așa că nu vei petrece ore întregi în bucătărie. Pe lângă faptul că peștele este extrem de sănătos, este indicat și celor care vor să nu ia niciun kilogram în plus.
Rețetă pentru somon în sos cremos și ciuperci
Ingrediente:
- 2 bucăți file de somon (500 g)
- 280 g ciuperci – conserva
- 1 ceapa mica
- 3 căței usturoi
1 lingura suc lămâie - 1/2 linguriță coaja rasa lămâie
- 150-200 g smântână
- 1 linguriță sos tahini
- sare
- piper (cu lămâie)
- 1/2 legătură mărar
Mod de preparare:
Pentru început, se scurg ciupercile și se mărunțesc cu ajutorul unui mixer vertical. Ulterior, se toacă o ceapă, care se pune la călit împreună cu 2 căței de usturoi, ciupercile, sare și piper. Se lasă pe foc timp de două minute, iar după ce amestecul s-a răcit, se pasează împreună cu puțină smântână, suc de lămâie, coaja de la o lămâie rasă și puțin usturoi.
După ce s-a omogenizat compoziția, se adaugă mărarul tocat mărunt și se amestecă. Pe grătarul deja încins, se pune somonul, iar după ce s-a prăjit, se poate servi cu sosul și cu ciupercile. Somonul nu se numără printre tipurile de pește care trebuie lăsat prea mult pe grătar, deoarece, în caz contrar, își va pierde gustul și va fi mai puțin suculent. Ca garnitură, sunt potrivite legumele la grătar sau orez.
Sosul făcut din smântână poate fi înlocuit cu un alt ingredient, mai ales pentru cei care țin post în această perioadă. Doar că smântâna, spun bucătarii, este indicată atunci când vine vorba de somon. Explicația are legătură cu faptul că smântână are un conținut mai mare de grăsimi, iar în acest fel îi va da un gust mai dulce peștelui, iar somonul va fi mult mai aromat.