Reclamă
Ce poate fi mai bun decât o porție de papanași. Papanașii sunt un desert bine cunoscut de către români, dar poate nu ai încercat până acum rețeta de papanași umpluți cu cireșe. Încă se mai găsesc cireșe pe piață, așa că fă bine și profită de ele. Prepară cei mai buni papanași din viața ta.
Papanașii umpluți cu cireșe sunt un adevărat deliciu. Dacă ești fan papanași, trebuie neapărat să încerci această variantă. Nu este cu foarte mult diferită de cea originală și ne este deloc complicată. Gustul este garantat senzațional, iar întreaga familie îi va adora. Iată cum se prepară această rețetă inedită.
Ingrediente
- 500 g cireșe
- 500 g brânză dulce
- 3-4 linguri făină
- 1 lingură de griș
- 2 linguri de zahăr
- 2 ouă
- sare
- 100 g smântână
- 50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare
Speli cireșele și le cureți de codițe. Mixezi brânza dulce cu zahărul ouăle și sarea, până când se dizolvă cristalele de zahăr. În crema obținută, încorporezi făina și grișul. Cu mâinile presărate cu făină, modelezi câte o lingură de compoziție sub formă de mici turtițe, în jurul a câte două-trei cireșe.
Pui la fiert apă cu sare. Când clocotește, adaugi papanașii pe rând și îi lași să fiarbă la foc mic, timp de 10 minute. Îi scoți într-o strecurătoare, îi lași să se scurgă. După ce s-au scurs presari peste ei zahărul pudră și gata de servit.
Rețetă papanași cu fructe. Un desert simplu și delicios
Dacă îți este poftă de un desert gustos care nu necesită deloc mult timp, ei bine papanașii cu fructe sunt soluția. Aceștia vor fi gata în nici mai mult, nici mai puțin de 10 minute. Iată care este modul în care se vor prepara!
Dacă îți este poftă de o gustare răcoroasă care nu necesită deloc mult timp, papanașii cu fructe sunt cea mai bună variantă. Iată care este modul în care se vor prepara și care sunt ingredientele necesare.
Ingrediente
- 1 pachet brânză de vaci
- 1 ou
- 3 linguri de făină
- 50 de grame de unt topit
- zahăr pudră
- fructe după gust și sezon
Mod de preparare
Într-un castron se va fărâmița brânza cu furculița și se va adăuga oul. Se va amesteca bine și se va pune făina, iar apoi se va amesteca din nou foarte bine pentru ca pasta obținută să fie potrivit de tare.
Se va pune apa la fiert și cu mâna umezită se vor forma mici bile de brânză care se aplatizează și se pun la fiert. În momentul în care acestea se ridică, înseamnă că papanașii sunt fierți.
Untul se va topi și se va turna peste papanașii puțin răciți, iar apoi se vor aduce la masă cu zahărul pudră și fructele alese puse deasupra. Poftă bună!
Reclamă