Cu siguranță, toată lumea adoră deserturile, iar de această dată, îți propunem o rețetă ideală pentru zilele de vară: tartă cu cireșe și cremă de vanilie, o rețetă pe care o vei îndrăgi, fără doar și poate. Pe lângă faptul că poți folosi diverse fructe în funcție de sezon, nici nu petreci ore în șir în bucătărie, și, mai ales, până și cei care nu au experiență în a găti pot să prepare desertul.
Rețetă pentru tartă de cireșe
Ingrediente:
Pentru blat:
- 115 gr unt
- 50 gr zahăr brun
- 180 gr făină
- 2 linguri de migdale zdrobite
Pentru umplutură:
- 200 gr smântână pentru frișcă
- 2 ouă mici/ medii
- 3 lingurițe zahăr pudră
- 2 linguri făină
- 1/2 esență de vanilie
- cireșe
Mod de preparare:
Pentru început, se pregătesc ingredientele pentru crustă, și anume untul, făina, migdalele zdrobite și zahărul. unul se topește, iar ulterior se adaugă și făina, împreună cu puțin zahăr. După ce amestecul s-a omogenizat, poate fi luat de pe foc și se poate pregăti tava în care se va coace desertul.
Este bine ca aluatul să fie lăsat puțin la rece și abia mai apoi să fie întins în tavă. După ce blatul a fost întins uniform, este bine să fie înțepat puțin cu furculița, iar apoi adăugate restul de migdale. Aluatul trebuie lăsat la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade.
Următorul pas este de a pregăti crema. Se adaugă smântâna, ouăle, zahărul, făina și esența de vanilie, mai puțin cireșele. Bucătării spun că umplutura trebuie să fie o cremă lichidă, așa că nu este motiv de îngrijorare dacă amestecul este mai subțire.
După ce blatul a fost scos din cuptor și s-a răcit, se pot adaugă cireșele, iar ulterior se pune și crema obținută. Tava mai trebuie lăsată la cuptor pentru încă 35 de minute, la 180 de grade, iar după ce desertul s-a copt și s-a răcit, poate fi ornat.