Reclamă

Vara este cu siguranță anotimpul pe care toată lumea îl adoră. Pe lângă vacanță și momentele de relaxare, sezonul vine și cu fructe pe care le poți folosi în deserturi. Cum vara este sezonul în care multe gospodine pregătesc dulceață, de această dată, îți propunem rețeta cu cireșe amare. Și cum românii se numără printre cei care spun pas conservanților, dar spun da gustului ca la mama acasă. Iată cum se prepară dulceața de cireșe amare. 

Rețetă pentru dulceața de cireșe amare

Ingrediente:

  • 2 kg de cireșe
  • 2 kg zahar tos
  • 200 ml apă rece
  • zeama de la o lămâie
Cum prepari cea mai bună dulceață de cireșe amare. Rețeta este mai simplă decât ai fi crezut
Pexels

Mod de preparare: 

Pentru început, se spală cireșele în trei ape, dar cu codițe, Bucătarii spun că în acest fel nu se îmbibă apa în fructe. După ce au fost scoși sâmburii, cireșele trebuie lăsate în frigider peste noapte, deoarece în acest fel se scurge apa rămasă sau să se zvânte, cum se spune în popor.

Într-un vas, se pun cele două kilograme de zahăr tos, împreună cu 200 ml de apă rece. După ce oala este pe foc, se adaugă zeama de lămâie. Temperatura la care se face siropul de zahăr trebuie să fie destul de ridicată și să aibă consistență.

Ulterior, se pot adăuga și fructele, iar după amestecate cu o lingură de lemn. Cireșele trebuie să fiarbă în acest sirop, la foc tare, iar după luată spuma și amestecat din când în când. După ce amestecul începe să prindă consistență, iar fructele își schimbă culoarea, dulceața poate fi luată de pe foc.

Pentru o aromă în plus, se poate adăuga, după ce dulceața s-a răcit câteva picături de esență de migdale. Ulterior, dulceața poate fi pusă în borcane, dar nu înainte să se fi răcit complet.

De altfel, acesta este și sfatul bucătarilor pentru gospodine. Gemul se pune imediat după fierbere în borcane, în timp ce dulceața abia atunci când s-a răcit.


Reclamă

Share.

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro