Reclamă

Supa cremă de legume coapte reprezintă un prânz perfect de vară pentru întreaga familie. Plină de vitamine și nutrienți, săracă în grăsimi este o supă sănătoasă și deosebit de savuroasă.

Supă cremă de legume coapte, un deliciu pentru prânzul de vară

La această supă cremă poți adăuga smântână, parmezan, crutoane, astfel îi crești savoarea dar și valoarea calorică. În funcție de ce am prin frigider, întotdeauna am rădăcinoase țelină, păstârnac, pătrunjel adaug roșii, ceapă, morcovi, dovlecel, ciuperci, cartofi dulci sau cartofi obișnuiți, etc.

Supă cremă de legume coapte și caramelizate la cuptor - rețeta de post sau cu parmezan | Savori Urbane
Sursa: Social Media

Modul de preparare legume coapte se mai poate servi cu chipsuri de legume ( cartofi dulci, păstârnac, morcovi, sfeclă roșie). Chipsurile de legume se realizează foarte simplu: se feliază legumele, se stropesc cu puțin de ulei de măsline, se condimentează și se coc în cuptor.

Ingrediente supă cremă de legume coapte

  • 5 bucăți roșii
  • 1 bucată dovlecel
  • 2 bucăți ardei kapia
  • 2 cepe galbene
  • 1 ceapă roșie
  • 1 felie groasă țelină
  • 1 bucată păstârnac
  • 1 bucată pătrunjel
  • 3 bucăți morcovi
  • 4 căței usturoi
  • ulei de măsline
  • cimbru uscat
  • oregano uscat
  • busuioc verde
  • sare, piper negru

Ingrediente pentru crutoane aromate

  • 4 felii de pâine integrală cu semințe
  • ulei de măsline
  • usturoi granulat
  • cimbru

Mod de preparare supă cremă de legume coapte

Înainte de a fi curățate, se spală bine toate legumele. Mai apoi, roșiile se curăță de cotor, dovlecelul de semințe.

Ardeii kapia se taie pe lung, se curăță de semințe și nervuri. Se curăță de coajă ceapa, păstârnacul, morcovul, țelina, pătrunjelul și usturoiul. Toate legumele se taie grosier, în bucăți mai mari.

În tava mare de la cuptor, se așază legumele tăiate, se stropesc cu ulei de măsline, se pune sare, piper și ierburi. Se dau la cuptor, setat la 200 de grade, timp de 50 de minute.

Între timp, se taie cuburi, la ce dimensiune dorești, feliile de pâine cu semințe. Se pun într-o tavă, se stropesc cu ulei de măsline și ierburi.

După ce s-au copt legumele, dai la cuptor tava cu crutoane pentru 10 minute. Atenție, cuptorul este deja încins, ai grijă să nu se ardă crutoanele. Legumele coapte se pun într-o oală în care adaugi apă, astfel încât să fie complet acoperite. Se lasă la fiert pentru 15 minute.

După ce au fiert, se pasează bine cu blenderul vertical. Se gustă de sare și supa este gata.

Poftă bună!


Reclamă

Share.

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro